reklam

15 Ocak 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Metro inşaatı

Taksim-Yenikapı metro inşaatı nedeniyle Langa bölgesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce istimlak edildi. Ancak bu istimlakten kimsenin haberi yok. Küçük Langa Caddesi Atmaca Sokak'ta cumartesi gecesi çatısı çöken 4 katlı binanın sahibi Akın Dilen, istimlakten habersiz, mühürlenen evine tekrar döneceğini söylüyor.

Fatih'teki Küçük Langa Caddesi'nde oturanlar evlerini boşaltmaları gerektiğine dair bir açıklama yapılmadığını belirtirken belediye yetkilileri bölgenin istimlak edildiğini, şubat ayı sonuna kadar şantiye çevresindeki tüm binaların boşaltılacağını söylediler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Taksim-Yenikapı Metro İnşaatı'nın devam ettiği Fatih'te ''Langa'' olarak bilinen bölgeyi istimlak etmesine karşın konut ve işyeri sahiplerinin çoğunun bu durumdan haberinin olmadığı belirlendi. Küçük Langa Caddesi Atmaca Sokak'ta cumartesi gecesi çatısı çöken 4 katlı binanın sahibi Akın Dilen , mühürlenen evlerine tekrar dönmek zorunda olduklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, evlerini boşaltmaları gerektiğine dair bir açıklama yapmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise bölgenin istimlak edildiğini, şubat ayı sonuna kadar şantiye çevresindeki tüm binaların boşaltılacağını belirttiler.

Fatih'teki Küçük Langa Caddesi'nde oturanlar yaklaşık 3 yıldır devam eden metro inşaatı nedeniyle her gece ''evlerinin yıkılacağı'' korkusuyla yaşıyorlar. Küçük Langa sakinleri, bölgedeki pek çok evin temelsiz olduğunu, temeli sağlam olan evlerin de yürütülen çalışmalar sırasında meydana gelen sarsıntılar nedeniyle zayıfladığını anlattılar.

Taksim-Yenikapı Metro İnşaatı nedeniyle 19 Eylül 2001 tarihinde çöken Çınar Pansiyon'da 5 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmış, pansiyonda kalanlar günlerce enkazın altında kurtarılmayı beklemişlerdi. Geçen cumartesi günü de Çınar Pansiyon'un arka sokağında, metro inşaatı şantiyesinin yanındaki bir evin çatısı çöktü. Atmaca Sokak'ta çatısı çöken 8 numaralı evin sakinlerinden Akın Dilen, evde yaklaşık 40 kişinin barındığını anlattı.

Çatısı çöken evin hemen bitişiğinde bulunan 6 numaralı binada da 5 kişilik bir aile, evlerinin bir gece ansızın başlarına çökme tehlikesine karşın yaşamaya devam ediyor.

Büyükşehir yetkilileri, metro kazısı başlamadan önce alınan genel raporlarda bir sorunla karşılaşmadıklarını ancak, Çınar Pansiyon'un çökmesinden sonra İTÜ'nün bölgeyi tekrar incelemeye başladığını belirttiler. Aksaray'daki zemininin çok değişken bir yapıya sahip olduğunu anımsatan yetkililer, ''Pansiyon çöktükten sonra kazı çalışmaları durdu. Değişken zemin olduğu için gereksiz yere risk almak istemedik'' dediler.
Cumhuriyet

Ocak 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog 2002'nin ikinci Gökhan Avcıoğlu  22 Ocak  2001'de Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Gökhan Avcıoğlu
Arkitera Forum'da bu buluşmayı  okumak için...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz