reklam

16 Şubat 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Autodesk Raster Design 3

AutoCAD içersinde taranmış çizimler, haritalar, hava ve uydu fotoğrafları kullanmak, bunları vektöre çevirmek ve projeleri zenginleştirmek için kullanılan Autodesk CAD Overlay'in son sürümü yenilikler ve isim değişikliği ile satışa sunuldu. Ürünün yeni adı Autodesk Raster Design.

Autodesk Raster Design, GIS, inşaat mühendisliği, mekanik ve mimarlık alanlarında çalışan profesyonellerin, kağıt üzerindeki pafta ve fotoğrafları (hava fotoğrafları ve uydu görüntüleri gibi) sayısal ortamdaki projelerinde kullanabilmeleri için büyük kolaylıklar sağlıyor.

 

Şirketler, kurum ve kuruluşlar projelerinde daha önceden yaratılmış veya başka kaynaklardan gelen kağıt üzerindeki birçok çizimle uğraşmak zorunda kalırlar ve bu paftaların sayısallaştırılması oldukça uzun zaman alır. Autodesk Raster Design ile taranmış kağıt paftaların tümünü sayısallaştırmadan projelerinizde kullanabilirsiniz. Autodesk Raster Design'ın güçlü görüntü düzenleme araçları, görüntü içerisindeki herhangi bir yazıyı düzenlemek, görüntü bozulmaları ve detay problemlerini çözmek ve görüntüleri tasarım sürecinde kullanılabilecek bir formata dönüştürmede kullanılabilir. Bu özellikler tasarımcıların çizimleri düzenleme ve yeniden yaratma süresini kısaltarak tüm performanslarını tasarım için harcamalarına olanak sunuyor.

Autodesk Raster Design, AutoCAD ve AutoCAD tabanlı uygulamalar üzerinde çalışıyor, bu uygulamaları sektörlerine göre aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
· GIS - Autodesk Map 5
· Arazi Uygulamaları - Autodesk Land Desktop 3
· Mimarlık - Autodesk Architectural Desktop 3.3
· Mekanik Tasarım - AutoCAD Mechanical 6 ve Autodesk Mechanical Desktop 6
· Genel Tasarım - AutoCAD 2002
Autodesk Raster Design 3 ile gelen yenilikler:
· Optik Karakter tanıma ile raster görüntüdeki yazı ve tabloları kolaylıkla vektöre çevirebilirsiniz.
· Ton ayarlamaları ile koyu alanlardaki detayları -diğer tonlardaki alanları bozmadan- görüntüleyebilirsiniz.
· Renk paleti kontrolleri ile başka bir görüntü düzenleme yazılımına gerek duymadan; renkli görüntülerin kullanımını standartlaştırabilir, renklere saydamlık atayabilir ve renklerin düzenlenmesi ile ilgili birçok işlem yapabilirsiniz.
· Rubber Sheeting işlemlerinde yapılan yenilemeler ile hava fotoğrafları ve uydu görüntülerini tam koordinatlarına kolaylıkla oturtabilirsiniz.
Autodesk Raster Design 3, Türkiye'de SAYISAL GRAFİK tarafından satışa sunuluyor. Ürün ile ilgili daha detaylı bilgi http://www.sayisalgrafik.com.tr adresindeki SAYISAL GRAFİK web sitesinden elde edilebilir.
Arkitera

 

Şubat 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz