reklam

26 Şubat 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul her an parlayabilir 

Küçükçekmece, Bağcılar, Eminönü, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Avcılar, Ümraniye ve Beşiktaş patlamayla başlayarak büyük can ve mal kaybına neden olacak yangınlarda birinci derece risk bölgesi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ''İstanbul'un yangın risk haritası''nı çıkarttı. İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın, yaptığı açıklamada, çalışma kapsamında kentte son 10 yıldaki yangın bilgileri ile sanayi tesisleri, dar sokaklar, orman alanları, tarihi doku, yüksek gerilim hatları gibi verileri gözönüne aldıklarını dile getirdi. İstanbul'da bugüne kadar ciddi anlamda yangın risk harita çalışmasının yapılmadığını ifade eden Yalın, itfaiye istasyonlarının yeniden konuşlandırılacağını ifade etti.

İstanbul'da 1370 dar sokak olduğunu belirten Yalın, girilemeyen sokakların 1. Risk Bölgesi, zor girilen sokakların da 2. risk bölgesi kapsamına alındığını kaydetti. Kent nüfusunun 10 milyonun üzerinde olmasına rağmen sadece 1993 itfaiyecinin görev yaptığını belirten Yalın, İstanbul'da günde ortalama 100 yangın çıktığını vurguladı. İtfaiye teşkilatında eğitim, koordinasyon, standartlaşma ve denetim açısından büyük eksiklikler bulunduğunu söyleyen Yalın, şunları kaydetti: ''Türkiye İtfaiyeciler Birliği Başkanı olarak söylüyorum ki; itfaiye teşkilatları merkezi hükümetlerde sahipsiz. Teşkilatta bir standartlaşma yok. İllerde farklı farklı logolar, üniformalar kullanılıyor hatta farklı sistemlerle çalışıyorlar. TÜPRAŞ yangınına müdahalenin gecikmesinin en önemli nedenlerinden biri tesisin ABD sistemiyle yapılmasına karşın olaya müdahale eden ekiplerin Alman sistemiyle çalışmalarıydı. İtfaiyelerin personel açısından ciddi anlamda güçlendirilmesi lazım.''

Metropol alanları dışında meydana gelen sanayileşmelerde de yangın güvenliği açısından risk bulunduğunu kaydeden Yalın, buralarda ciddi denetimler yapılması gerektiğini ifade etti. Yalın, ''Metropol alanı dışında kalan İstanbul - İzmit arasındaki yoğun sanayileşmenin olduğu Dilovası, Trakya yolunda Hadımköy ve Arnavutköy, çok tehlikeli bölgelerdir'' dedi.
Finansal Forum

 

Şubat 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz