reklam

26 Şubat 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir-Denizli otoyolu 'tasarruf'a kurban

Yapımı yılan hikayesine dönen yol projesi DPT tarafından iptal edildi ve yerine önerilen bölünmüş yol için ise, dört trilyon liralık ödenek çıktı

Sanayi Odası'nda yapılan Denizli Belediyesi Meclis toplantısında konuşan DYP Denizli Milletvekili Mehmet Gözlükaya, 'İzmirDenizli arasında otoyolun yıllardır tamamlanamaması ve belirsizliğini korumasından utanç duyuyoruz' dedi. Otoyolun, Horsunlu-Denizli arasındaki bölümünün de otoyol olmasının gündemden çıkarıldığını ifade eden Gözlükaya, şunları söyledi:

'Ödenek yetersiz'

'Teklif edilen bölünmüş yol yapımı için ise 4 trilyon lira ödenek ayrılmış. Bu ödenekle ancak Horsunlu-Sarayköy arası yapılır. Sarayköy ile Denizli arasındaki 20 kilometrelik yol ne olacak. Bu çok cüzi bir miktar. Denizli-Çardak arasındaki yol için de 1 trilyon 200 milyar lira ayrıldığını öğrendik. Bu parayla da 55 kilometrelik yolun ancak yarısı yapılabilir.' Bu arada otoyolun maliyetinin 7.5 milyon doları bulacak olması nedeniyle bu projeden vazgeçildiği öne sürüldü.

Başkandan inceleme

Belediye Başkanı Ali Aygören ise, büyükşehir olma konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kent içindeki dar sokakları genişletme ve bağlantı yolları açma faaliyetlerini devam ettiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yeşilyurt ile Bakırlı semtlerinin birbirinden ayrılmasına neden olan kaya ve toprak yığınlarını temizlemeye başladı.

Semtlerin birbirleri ile

olan bağlantı yollarını açma çalışmalarının da sürdüğünü belirten Başkanı Aygören, çalışmaları yerinde izledi. Birinci Sanayi Bölgesi'nden İlbadı mahallesine çıkan yol üzerindeki kaya yığınlarının temizlenmesinin ardından, Sanayi ile Yeşilyurt semti arasındaki ulaşımın rahatlayacağını

açıklayan Aygören, 'Denizli kesinlikle büyükşehir olacaktır. Her şeye rağmen umudumuzu yitirmedik. Kent olarak büyükşehir olma hazırlıklarımız sürecek' dedi.
Akşam

 

Şubat 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz