reklam

02 Mart 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Körfez’deki enerji üretim tesisleri emniyette değil

Enerji organize sanayi bölgesi kurulması halinde Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki enerji üretim ve dolum tesislerinin çevreyi tehdit etmesinin son bulacağını belirten KSO Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kanbak, TÜPRAŞ’ın konuya olumsuz yaklaşımından yakındı.

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kanbak, Körfez ilçesinde kurulması planlanan enerji organize sanayi bölgesinin, enerji üretim ve dolum tesislerinin çevre ve bölge halkı için oluşturduğu hayati tehdidi ortadan kaldıracağını söyledi. Kanbak, yaptığı açıklamada, ilçede 30 civarında firmanın doğrudan ya da dolaylı olarak enerji üretimi ile uğraşıp dolum tesislerine sahip olduğunu belirterek, “Güvenliği sağlayacak ve tehlikeyi ortadan kaldıracak bir Enerji Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerekmektedir.” dedi.

İlçenin kıyı şeridinde, TÜPRAŞ’ın da aralarında bulunduğu tesislerin tehlike oluşturduğunu ifade eden Kanbak, şunları kaydetti: “Enerji Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını, güvenlik açısından çok önemsemekteyiz. Çünkü bu bölge, sabotaja açık bir bölgedir. Tesislerin bulunduğu bölgeden demiryolu ve bu demiryolunun altından da onlarca boru geçiyor. Boruların kime ait olduğu belli değil. Demiryolu da halka açık. Bu nedenle, bölge büyük risk altındadır. Ayrıca, Enerji Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması da yeterli değil. Bu gerçekleştikten sonra, etrafı çevrilerek yanında bir koruma bandı da oluşturulmalıdır.”

Enerji Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması projesinin önündeki en büyük engelin TÜPRAŞ olduğunu da öne süren Kanbak, şöyle devam etti: “Bölge kurulursa, hiçbir kuruluş tek başına karar alamayacak. Yönetim mekanizması, TÜPRAŞ’ın da katılımıyla oluşacak. Organize bir bölge olmadığı için, civardaki kuruluşlara istediğini yaptıran TÜPRAŞ’ın, inisiyatifi kaybetmemek düşüncesinden hareketle projeye olumlu destek sağlamadığını tahmin ediyorum.” Yılmaz Kanbak, konuyu bir kez görüştüğü Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile önümüzdeki günlerde detaylandıracaklarını da sözlerine ekledi. Bölgede, TÜPRAŞ ve İGSAŞ’ın üretim tesislerinin yanı sıra çok sayıda firmanın da LPG dolum tesisleri bulunuyor.
Zaman

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz