reklam

11 Mart 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Deprem umulandan sert olacak

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi'nde adaların önünden geçen 110 kilometrelik fayın 2 parça halinde kırılacağını ve ortalama 6.5-7 büyüklüğünde deprem üreteceğini öne sürdü.

Gündoğdu, ''Beklenen Marmara depremi, 17 Ağustos depreminden daha sert olacak'' yorumunu yaptı. Gündoğdu, binaların durumunun tespit edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak yapılarda mühendislik ve projeden kaynaklanan eksikliklerin giderilmesini istedi.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Oğuz Gündoğdu , Marmara Denizi'nde Adaların önünden geçen 110 kilometrelik fayın 2 parça halinde kırılacağını ve ortalama 6.5-7 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini belirterek ''Beklenen Marmara depremi 17 Ağustos depreminden daha sert olacak'' dedi.

Praktiker Yapı Marketleri AŞ, ''Deprem ve Şehircilik'' konulu bir toplantı düzenledi. Praktiker Yapı Marketleri'nin gelenekselleştirmeyi planladığı ''Praktiker Pazar Sohbetleri'' nin dünkü konuğu olan İÜ Öğretim Üyesi ve Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Oğuz Gündoğdu, beklenen Marmara depremine hazırlıklı olmak için yapılması gereken çalışmaları anlattı. Gündoğdu, Arap Levhası'nın sıkıştırması sonucu Doğu Anadolu Bölgesi'nde de büyük bir deprem meydana gelme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti.

İnsanlar birbirini kurtaracak

Bolu'da da büyüklüğü 6'nın üzerinde deprem oluşabileceğini anlatan Gündoğdu, Akdeniz Bölgesi'nde deniz merkezli derin depremler oluştuğunu ama tehlikesinin az olduğunu söyledi. Gündoğdu, Marmara'da beklenen depremin 1894 depreminin de meydana geldiği Adaların önündeki fay hattında oluşacağına dikkat çekerek ''Kırılma çoklu olacak ve fayın doğrultusunda kalan yerler, özellikle Kocaeli depremden daha fazla etkilenecek'' dedi. Gündoğdu, binaların durumunun tespit edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak yapılarda mühendislik ve projeden kaynaklanan eksikliklerin giderilmesini istedi. Depreme hazırlık için insanların eğitiminin çok önemli olduğunu anlatan Gündoğdu, ''Depremden sonra insanlar birbirini kurtaracak. Eğitim çok önemli. Evlerde bulunduracağınız el feneri ve yangın söndürücüler de kurtarıcı olacaktır'' diye konuştu.
Cumhuriyet

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz