reklam

14 Mart 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Ankara’da metro inşaatına protesto

Ankara Batıkent’te, metro inşaatı güzergahının yakınlarında oturanlar, binalarının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu öne sürerek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni protesto ettiler.

Batıkentliler, Batıkent Cumhuriyet Meydanı’nda yaptıkları açıklamada, Batıkent-Sincan Metro güzergahının Belediye Meclisi kararı ile Başkent Bulvarı izleyecek şekilde planlandığını belirttiler. Batıkentliler adına açıklamayı okuyan Mustafa Dönerçark, belediye meclisi kararına rağmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 20.01.2001 gün ve 178 sayılı kararla metro güzergahının yapılaşmış alana yönlendirildiğini ifade etti.

Dönerçark, yeni güzergah üzerinde bulunan yüzlerce konutun kamulaştırılarak ya yıkılacağını ya da yakınlarından geçirilecek metro hattı nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını belirterek, şu görüşleri dile getirdi:
“Hiçbir teknik zorunluluk olmadığı halde yapılan bu hat değişikliği, Batıkent kent merkezindeki hizmet alanları ile sosyal donatı bölgelerini de üç parçaya ayırdı. Bu alandaki spor tesisleri, ticaret merkezlerine dönüştürüldü. Devlet bu oyunları önlemezse, bu alanlar da metro otoparkı gibi şaibeli yöntemlerle birilerine peşkeş çekilecektir. Ulaştırma Bakanlığı’nın, resmi bir yazı ile belediyenin 3. aşama çalışmaları içinde yer alan Batıkent-Botanik istasyonu arasındaki güzergah değişikliğinin durdurulmasını istemesine rağmen bu inşaat sürüyor.”

GÖKÇEK’E SUÇLAMA
Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılan tetkikler sonucunda, güzergahın Başkent Bulvarı’nın altından geçirilmesinin uygun görüldüğünü ifade eden Dönerçark, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bakanlık kararlarını dikkate almadan, hat çalışmasını oldu bittiye getirmeye çalıştığını ileri sürdü.
Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını bildiren Dönerçark, “Güzergah çalışmaları kapsamında bulunan alandaki ağaçlar kesiliyor, daha önce yapılmış koşu yolları iptal ediliyor. Ayrıca bu güzergah Başkent Bulvarı’nın altında geçse 500 metre daha kısalacak. Bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
Dönerçark, hukuk dışı işler yapmak amacında olmadıklarını, sadece normal olanın uygulamaya konulması için mücadele verdiklerini sözlerine ekledi.
NTVMSNBC

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

gadarchitecture  mimarlık ortaklığının yaklaşık son on yıllık çalışmalarını içeren bir gösteri... 

Tarih: 09 Mart - 06 Nisan 2002 
Yer:
Galerist - İstanbul
Sergi: Salı - Cumartesi  arasında saat 11:00 - 18:00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz