reklam

14 Mart 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul 1. Kentiçi Ulaşım Şurası CRR'de başladı

İstanbul'un ulaşım sorunlarının tüm yönleriyle masaya yatırılacağı şurada "Kent ve Ulaştırma Planlaması" "Ulaştırma Sistemi Koordinasyon ve Yönetimi", "Toplu Taşıma Sistemi" ve "Ulaştırma Yatırımlarının Finansmanı" gibi konular tartışılacak. Bugün saat 10.30'da başlayan Şura, 3 gün sürecek.

İstanbul'un ulaşım sorunlarının tüm yönleriyle masaya yatırılacağı şurada "Kent ve Ulaştırma Planlaması" "Ulaştırma Sistemi Koordinasyon ve Yönetimi", "Toplu Taşıma Sistemi" ve "Ulaştırma Yatırımlarının Finansmanı" gibi konular tartışılacak, bu konuda kalıcı çözümler aranacak.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'un kentiçi ulaşım sorununu tartışmak, çözüm yolları bulmak için başta İstanbul olmak üzere diğer illerdeki tüm kişi ve kuruluşları davet etmesi üzerine, yaklaşık bir yıldan bu yana toplanan komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar, bu şurada kamuoyunun bilgisine sunulacak.

"İstanbul 1. Kentiçi Ulaşım Şurası", 25 Nisan 2001 tarihinde İstanbul Valisi Erol Çakır başkanlığında yapılan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile ulaşımla ilgili tüm kamu ve özel kurum temsilcilerinin katıldığı, "Ulaşım ve Trafik Forumu"nda alınan prensip kararı doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Nüfusu 11 milyona yaklaşan Dünya Kenti İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorununa yeni çözümler aramak üzere toplanacak olan İstanbul 1. Kentiçi Ulaşım Şurası'nın Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Doç. Dr. Rafet Bozdoğan gerçekleştirirken, Şura Yürütme Kurulu ise; İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Ağdere, İETT Taşıtlar Daire Başkanı Mustafa Coşkun, Üniversite Temsilcisi Prof. Dr, Mustafa Ilıcalı, İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yıldız, İsfalt A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Süreyya Tayfur, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Temsilcisi Hikmet Erkut, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Temsilcisi Mesut Şenkal ve Türkiye Deniz İşletmeleri Temsilcisi Mehmet Yıldıran'dan oluşuyor.

İstanbul'un ulaşım sorunlarına kalıcı çözümler üretmek üzere toplanan şurada "Kent ve Ulaştırma Planlaması" Komisyonu, "Ulaştırma Sistemi Koordinasyon ve Yönetimi" Komisyonu, "Toplu Taşıma Sistemi" Komisyonu, ve "Ulaştırma Yatırımlarının Finansmanı" Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar değerlendirilecek. Bu raporlar ışığında da, yapılan planlar yeniden gözden geçirilecek, gerçekleşme oranları tespit edilecek ve buna göre uygulanabilirliğini sağlayacak geleceğe ilişkin öneriler tartışılacak.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin koordinatörlüğünde gerçekleşen şuranın hazırlanmasında İstanbul Valiliği birimleri olarak İl Emniyet Müdürlüğü, T C.K. 1. Ve 17. Bölge Müdürlükleri, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş., T.C.D.D. ile Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Marmara, İstanbul, Mimar Sinan ve Boğaziçi Üniversiteleri de katkıda bulundular. Kayıtlı nüfusu 10 milyon, günlük yaşanan nüfusu yaklaşık 15 milyona ulaşan, sahip olduğu 2.5 milyon motorlu araç ve 1.7 milyon otomobille ülkemizin en fazla motorlu aracı bulunan dünya kenti İstanbul'umuzun en önemli sorunu ulaşım, diğer bir ifadeyle trafik sorunudur.

Gerek merkezi hükümet birimleri gerekse yerel yönetimler bu konuda büyük gayret göstermektedirler. Ancak kurumların yöneticilerinin iyi niyetleri ve kişisel gayretleri ile aşılmaya çalışılan bu sorun Avrupa'nın en büyük kenti ve ülkemizin kalbi konumunda olan İstanbul'umuzun sorunlarını kalıcı şekilde çözememekte, şehrin dünyanın büyük kentleri arasındaki haklı gururunu yaşamasını geciktirmektedir.

Yapılan tüm çalışmalara rağmen kalıcı çözümler üretilememesinin sebepleri neler olabilir? Her birimin üzerine düşeni yapma konusundaki gayretinin bilinmesine rağmen neden kısa süreli de olsa ani yağışlarda veya küçük bir trafik kazası km'lerce araç kuyruklarının oluşmasına ve trafiğin tıkanmasına neden olmaktadır?

İstanbul'un ulaşım meselelerini görüşmek üzere ilk toplantı 25 Nisan 2001 tarihinde yapılan İstanbul Valisi Sayın Erol ÇAKIR'in başkanlığında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit GÜRTUNA ve ulaşımla ilgili tüm kamu ve özel kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen "Ulaşım ve Trafik forumu"nda ele alınmıştı. Aynı forumda konunun daha detaylı bir şekilde ele alınması için alınan prensip kararı doğrultusunda "İstanbul 1. Kentiçi Ulaşım Şurası" için çalışmalar başlatılmıştı.

İLETİŞİM ADRESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Ulaşım Daire Başkanlığı
Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü
Edirnekapı İSTANBUL
Tel: 0 212 544 42 28
Faks: 0 212 674 72 57
E-mail. [email protected]
İBB

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

gadarchitecture  mimarlık ortaklığının yaklaşık son on yıllık çalışmalarını içeren bir gösteri... 

Tarih: 09 Mart - 06 Nisan 2002 
Yer:
Galerist - İstanbul
Sergi: Salı - Cumartesi  arasında saat 11:00 - 18:00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz