reklam

15 Mart 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Temel sorun koordinasyon

İstanbul'un ulaşım sorunlarının masaya yatırılacağı şûranın ilk gününde kürsüye çıkan konuşmacıların hepsi yönetimdeki çok başlılık ve koordinasyon eksikliğinden şikâyet etti.

Nüfusu 15 milyona yaklaşan İstanbul'un ulaşım sorunlarının masaya yatırıldığı ''İstanbul 1. Kentiçi Ulaşım Şûrası'' başladı. Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz , İstanbul'un son dönemde deprem, banka soygunları, kapkaç gibi olaylarla gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu belirterek ''İstanbul gibi bir kenti atıl bırakan bir ülkenin kendini toparlaması mümkün değildir'' dedi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Münir Kutluata da tüp geçit projesi MARMARAY'ın uygulanması için fiili olarak çalışmaların başladığını ve bir yıl sonra da temelinin atılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 'in himayesinde İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli üniversitelerin organizasyonunda gerçekleştirilen ''İstanbul 1. Kentiçi Ulaşım Şûrası'' Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başladı. 16 Mart'a kadar devam edecek şûranın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, depremin ve ekonomik krizin İstanbul'un belini büktüğünü ifade ederek Türkiye'nin içteki ve dıştaki engellemelere karşın AB'ye gireceğini ve İstanbul'un da bu süreçte Avrupa'nın Doğu'daki merkezi olacağını söyledi.

Yılmaz: Sorun sistemde
Bir kentin en büyük zenginliğinin insanları olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ''İstanbul, kendi insanını üzerinde yük gibi görmekten vazgeçmelidir. İstanbul'u yaşanmaz hale getiren insan sayısının çokluğu değil, yönetim sistemindeki sakatlıktır'' diye konuştu.

İstanbul Valisi Erol Çakır da kentte 2.3 milyon taşıt bulunduğunu, her gün 5 bin aracın trafiğe çıktığını anımsatarak ''Ulaşım sorunu İstanbul halkını canından bezdirecek duruma gelmiştir'' dedi. İstanbul'un yönetiminde söz sahibi olan 90 ayrı birimin bulunduğuna dikkat çeken Çakır, altyapı çalışmalarıyla ilgili radikal çözümlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Tüp geçit çalışması başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna ise toplu taşımacılığın standartlarının düşüklüğünden yakınarak trafik sorunun çözümünün toplu taşımadan geçtiğini söyledi. Toplu taşımanın omurgasını da raylı sistemin oluşturması gerektiğini anlatan Gürtuna, ulaşım hizmetlerinin tek bir otorite tarafından yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Münir Kutluata da tüp geçit projesi MARMARAY'ın İstanbul trafiğini rahatlatacağını belirterek ''Tüp geçit çalışmaları bugün (dün) fiili olarak başladı. 1 yıl sonra temel atacağız. Tüp geçit 8.3 büyüklüğündeki bir depreme de dayanıklı olarak inşa edilecek'' dedi.

Şûranın açılış törenine, aralarında Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu , İçişleri Bakanı Rüştü Kâzım Yücelen , ANAP İstanbul Milletvekili Ediz Hun , İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir , Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit , Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış 'ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
Cumhuriyet

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

gadarchitecture  mimarlık ortaklığının yaklaşık son on yıllık çalışmalarını içeren bir gösteri... 

Tarih: 09 Mart - 06 Nisan 2002 
Yer:
Galerist - İstanbul
Sergi: Salı - Cumartesi  arasında saat 11:00 - 18:00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz