reklam

16 Mart 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul İstanbul dünya birincisi

Yapı Kredi Koray GYO tarafından hayata geçirilen İstanbul İstanbul projesi, her yıl Fransa'da yapılan ve dünyanın en ünlü gayrimenkul fuarı kabul edilen MIPIM'de düzenlenen yarışmada birinci oldu

Tamamı Yapı Kredi Koray GYO tarafından gerçekleştirilen ve birinci fazı bitirilerek, ikinci fazı satışa çıkartılan İstanbul İstanbul konut projesi, Türkiye'deki başarısını dünyaya taşıdı. 6 kategoride yarışan yaklaşık 100 projeyi geride bırakan İstanbul İstanbul, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM kapsamında düzenlenen yarışmada, 15 bin katılımcının oylarının büyük çoğunluğunu alarak birinci oldu.

Birinciliği, dün akşam Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen bir törenle duyurulan İstanbul İstanbul projesi "konut geliştirme" kategorisinde uluslararası jüri tarafından aday gösterilerek finale kalmıştı. Dünya gayrimenkulünün Oscar'ı sayılan MIPIM Awards'ın diğer kategorileri ise iş merkezleri, alışveriş merkezleri, dönüşüm projeleri, oteller ve tatil köyleri.

İstanbul, Fransa'daki yarışmada Eiffel'i geçti

Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal, geçen yıl da MIPIM'de başka bir projeleri ile finale kaldıklarını belirterek, "Yarışmayı, fuara gelen 15 bin ziyaretçinin verdiği oylarla kazandık. Türkiye ekonomik bir kriz yaşarken ve Avrupa Birliği ile entegrasyon süreci devam ederken bir Türk projesinin Avrupa'da böyle bir başarı kazanması bizim için gurur verici" dedi.

Karşılarına çok güçlü rakiplerin çıktığını hatırlatan Kodal, "Aralarında Paris'in simgesi olmuş Eiffel'in adını taşıyan bir proje de bulunuyordu. Ancak İstanbul İstanbul projesi, Eiffel projesini Fransa'da geçmeyi başardı. İstanbul, artık bir dünya markası olduğunu kanıtlamış oldu" diye konuştu.

İstanbul Göktürk Beldesi'nde gerçekleştirilen, Akdeniz ve Türk mimarisini buluşturan İstanbul İstanbul projesi aynı kategoride, Paris'te Groupe George V ve Societe Generale Prom. konsorsiyumu tarafından geliştirilen Eiffel Saint Charles projesi ve Prag'da ING Real Estate tarafından geliştirilen De Gaulle projesi ile yarıştı.

Altyapı, müşterilere sağladığı imkanlar, konseptin orijinalliği, teknik ve mimari kalite, servis entegrasyonu kriterlerini tam olarak karşıladığı için finale kalan İstanbul İstanbul projesi, dünyanın önde gelen gayrimenkul projeleri ile kıyasıya bir mücadele içine girerek yarışmayı kazandı.

Fransa'nın Cannes şehrinde 12-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen MIPIM 2002 Fuarı aynı zamanda dünyanın en prestijli projelerinin yarıştığı bir platform konumunda.
Hürriyet

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

gadarchitecture  mimarlık ortaklığının yaklaşık son on yıllık çalışmalarını içeren bir gösteri... 

Tarih: 09 Mart - 06 Nisan 2002 
Yer:
Galerist - İstanbul
Sergi: Salı - Cumartesi  arasında saat 11:00 - 18:00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz