reklam

26 Mart 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

TMMOB Mimarlar Odası Danışma Kurulu Bildirisi 

Mimarlar Odası'nın 37.Dönem Merkez Danışma Kurulu, yurt düzeyindeki tüm Oda örgütünü temsil eden üyeleriyle 16-17 Mart 2002 günlerinde AFYON'da 2. toplantısını yapmış; ve aynı günlerde FİLİSTİN'de yaşanan insanlık dramı karşısında yine insanlık adına artık "sessiz kalınamayacağı" tespitini de yaparak, Türkiye'deki tüm mimarlar adına Başbakan Sayın BÜLENT ECEVİT'e ekte sunulan başvurunun iletilmesine karar vermiştir.

Mimarlar Odası Danışma Kurulu ayrıca; özellikle İsrail'deki demokrasi ve insan hakları savunuculuğunu savunan kesimler açısından da ülkelerinin üstlendiği bu uygarlık karşıtı politikaların büyük talihsizlik olduğunu görerek, Filistin'e yönelik acımasız saldırıların durdurulmasında İsrailli demokratik güçlerin de yanında olduğunun altını çizmektedir.

Üç büyük dinin bir daha yaşanmayacak tarihine ait ve evrensel insanlık mirası niteliğindeki kültüre ve mimari mirasın bulunduğu ve bu değerlerle iç içe yaşayan onurlu ve kimlikli bir halkın kendine yurt edindiği Filistin'e karşı yöneltilen bu kabul edilemez tavrın sorumlularının uluslararası insan hakları mahkemelerinde de bir an önce yargılanmalarını talep eden Mimarlar Odası Merkez Danışma Kurulu, özellikle mesleki mirasa karşı söz konusu saygısızlığı UNESCO ve ICOMOS gündemlerine de taşımaya kararlı olduğu gibi, FİLİSTİNLİ meslektaşlara da geçmiş olsun ve dayanışma dileklerini iletmektedir.

Bu konuda, Başbakan Sayın Ecevit'e iletilen dilek mektubu:

Sayın Bülent ECEVİT
Başbakan
ANKARA

Filistin 1948'den bu yana en kanlı dönemlerinden birini yaşıyor. Savaş uçakları, füzeler, bombalar ve intihar komandoları genç-yaşlı, kadın-erkek demeden ölüm yağdırıyor. Üç büyük dinin doğduğu bu topraklar artık bir kan gölüne dönüştü. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu katliamlar insanlık adına asla kabul edilemez olduğu halde, bu "ölüm sessizliği" perdesini yırtmak için hiçbir ülkeden somut bir çaba gösterilmiyor.

Halkı tarih boyunca barış özlemini taşıyan Türkiye'ye bugün çok önemli bir görev düşmektedir. Tüm insanlığa karşı olan sorumluluk bilinciyle Türkiye, biran önce cinayetleri ve kültürel kıyımı sona erdirmek üzere Bölgeye en etkin politik unsurlarıyla ulaşarak sorunları barış yoluyla çözmek için tarafları masaya oturtma erdemini sağlamalıdır.

Mimarlar Odasının en etkin ve ulusal ölçekteki kurumsal organlarından olan Danışma Kurulumuz, iç işleyişe ilişkin konuları görüşmekte iken aynı günlerde en dramatik boyutlarıyla yaşanan Filistin konusunu olağanüstü olarak gündemine almış ve zat-ı alinize bu talebimizi ivedi olarak iletmeyi uygun görmüştür.

Aynı zamanda kültürel ve mesleki mirasımızın da bu evrensel değerlerle birlikte yaşayan halka yönelik saldırılarla tahrip ve tehdit edilmesini bir an önce durdurmak üzere göstereceğiniz duyarlılık nedeniyle şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarız.

TMMOB MİMARLAR ODASI
37. DÖNEM DANIŞMA KURULU
(16-17 Mart 2002, AFYON)

Arkitera

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz