reklam

27 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

‘Altgeçit söylenildiği gibi yapılmadı’

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir sürede Konak Meydanı’na yapılan altgeçit konusundaki tartışmalar sürerken muhalefet partilerine mensup belediye meclis üyeleri, başlangıçta kamuoyuna yansıtılan proje ile sürdürülen proje arasında çok büyük farklar olduğunu savunuyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından altgeçitin yapımına başlanmadan önce trafiğin yeraltına alınmasıyla Konak Meydanı’nın kesintisiz olarak denizle buluşacağı, Konak Pier’le Atatürk Kültür Merkezi arasındaki 100 metrelik bölümde gerçekleştirilecek projeyle yolun, 4.10 metre yeraltına alınacağını kaydedilmişti. Yetkililer ayrıca 100 metresi tüpgeçit, 100 metresi rampa olarak inşa edilecek yolun dört gidiş dört geliş olarak yapılacağını, mevcut yolun iptal edilip yeşil alan olarak düzenleneceğini, Konak Meydanı’nın denizle bütünleşerek tamamen yayalara kalacağını da ifade etmişlerdi. Bahsedilen tüm bu düzenlemelerin gerçekleşmediğini kaydeden meclis üyeleri, vatandaşın aldatıldığını ileri sürüyorlar.

Konak’taki altgeçin, Büyük Kanal Projesi çalışmalarıyla birlikte ekonomik olarak bu şekilde yapıldığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, “Altgeçit, yolun kotuna göre yapıldı. Eğer yolun kotunun dışında yapmaya kalksaydık, SİT buna izin vermezdi ve üstgeçit daha yüksek olurdu. Saat Kulesi’nin yanında oturan bir kişi önceden de denizi göremiyordu, şimdi de göremiyor. Görememesinin, yeni yapılan üstgeçitle ilgisi bulunmuyor. Altgeçitin yüksekliği ise istenilen seviyede. Çok yüksek olan araçların bu altgeçitten geçmemeli ve bir nevi önlem olması amacıyla yüksekliği 4 metre olarak belirttik.” şeklinde açıklamada bulundular.

NE DEDİLER?

İzmir Büyükşehir Belediyesi

ANAP’lı Meclis Üyesi Hüseyin Sağır:

Konak Meydanı’nı denizle birleştireceklerini, Saat Kulesi’nin yanından denizin rahatça görülebileceğini söylemişlerdi ama şu anda bu mümkün değil. Çünkü yaya üstgeçidi yüksek yapıldı. Ayrıca eskiden yol düzgündü, şimdi ise virajlı. Bunun yanısıra altgeçitin yüksekliği de gereken ölçüde yapılmadı. Altgeçitin, bize başta söylendiği gibi yapılmamasına anlam veremedim. Bu şekilde yapılması, Konak Meydanı’nın güzelliğinin bozulmasına da sebep oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

ANAP’lı Meclis Üyesi İbrahim Yıldız:

“Yapılan altgeçit çok kısa, üstgeçit ise çok yüksek. Bu şekilde yapılmasını verimli bulmuyorum. Ne kadar faydalı olacağı belli değil. Bu şekilde yapılması, güzelim Konak Meydanı’nın kaybolmasına sebep oldu. Burasının imara uymadığını herkes biliyor. SİT’in böyle bir projeye izin vermesi ise akıl almaz bir şey. Eğer bize başta söylendiği gibi yapılsaydı, her yönüyle çok güzel olacaktı.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

CHP’li Meclis Üyesi Ali Karabay:

“Eğer Konak Meydanı’na bir çivi dahi çakılacaksa, en iyi şekilde düşünülmesi gerekir. Madem dünyanın parası harcanarak yatırım yapılıyor, en iyi şekilde yapılması gerekirdi. Altgeçit için sıcak karşılamadığım bir sonuç ortaya çıktı.” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Kocaoğlu:

Konak Altgeçidi, kanuni olmayan bir şekilde yapıldı. Konak Meydanı için bir proje hazırlanmadı ve aceleye getirilerek yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

MHP’li Meclis Üyesi Ali Karakuş:

Altgeçit, gerektiği şekilde aşağıya alınarak yapılmalıydı. Belki biraz pahalı olacaktı ancak en azından amacına ulaşacaktı. Bu haliyle altgeçitin hiçbir tarafından tutulacak yeri bulunmuyor. Ben bu projeye baştan beri karşıydım ve yanlışlarını defalarca dile getirdim. Bu projenin altına imza atan kişiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’yı da yanıltmışlardır.”
Zaman

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz