reklam

27 Mart 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

İsviçre'den Ilısu'ya kredi

Dönüşümlü sistem nedeniyle gelecek yıl Cumhurbaşkanı olması beklenen İsviçre Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşler Bakanı Pascal Couchepin , Ilısu Barajı'nı desteklediklerini ve kredi vereceklerini bildirdi.

Ankara temaslarına ilişkin İsviçre Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Couchepin önceki gün İstanbul'da TÜSİAD yöneticileriyle, dün de Ankara'da Başbakan Bülent Ecevit , devlet bakanları Kemal Derviş ve Tunca Toskay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ile bir araya geldiğini söyledi. Ilusu Barajı konusunda konsorsiyumdan İngiliz ve İtalyanların ardından İsviçreli bankanın da çekildiğini belirten Couchepin, ''Ancak, Enerji Bakanı Çakan, görüşmemizde ihaleyi alan yapımcı şirketin yeni finans kaynakları aradığını, projeden vazgeçilmediğini söyledi. Konunun bölgedeki halkın yeniden yerleştirilmesi, çevre sorunlarının çözümlenmesi, arkeolojik alanların korunması, Türk hükümetinin gözlemci gönderilmesini kabul etmiş olmasının sevindirici olduğunu, bu çerçevede projeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve konunun İsviçre hükümetinin değil, özel sektörün sorunu olduğunu, ancak İsviçre hükümetinin kredi güvencesi vermeyi sürdüreceğini Çakan'a aktardım'' dedi.

'Ermeni önergesinde bekleyelim'
İsviçre parlamentosunda sözde Ermeni soykırımının tanınması için 115 milletvekilinin imza verdiğinin anımsatılması üzerine konuk bakan şunları söyledi: ''Geçen yıl da buna benzer bir olay parlamentoya gelmişti. Hükümet olarak bu konuda gerekeni yapmıştık. Ancak bu konuda simdilik bekleyip görmeyi söylemekten başka bir görüş belirtmek istemiyorum. Ayrıca, geçen yılın önerisine kıyasla bu yılki bildirinin içeriği daha sınırlı bir kapsama sahip.''
Cumhuriyet

 

Mart 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Haydar Karabey 2 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Haydar Karabey hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz