reklam

8 Nisan 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Prof. Işıkara: Beni kimse susturamaz

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, kurumun Başbakanlık bünyesinde bir merkeze bağlanmasını öngören yasa teklifine tepki gösterdi.

Bazı milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Başbakanlık bünyesinde “Türkiye Jeolojik Araştırmalar Deprem Bilgi Merkezi” oluşturulması ve Kandilli Rasathanesi’nin de bu merkeze bağlanmasını öngören bir yasa teklifi verdi. Teklife göre, bu merkezin kurucu başkanlığına da Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın geçmesi isteniyordu.

IŞIKARA: ÇOK ÜZÜLDÜM
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabih Tansal’la birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Meclis’teki bu girişime tepki gösterdi. Işıkara, “Mevcutları geliştirip, desteklemek yerine; onları bir şemsiye altında toplamak, onların yok olmasını sağlamak, doğru değil. Bu kadar açık konuşuyorum. ilk defa tarzımın dışına çıktım. Çok üzüldüm.”

“BENİ KİMSE SUSTURAMAZ”
Kendisinin böyle bir merkezin başkanı olmayacağını belirten, Işıkara, şu anda özerk bir üniversitenin mensubu olduğunu ve tüm gerçekleri özgür bir şekilde açıklayabildiğini vurguladı. Boğaziçi Üniversitesi’nin kendisine özerklik tanıdığına dikkat çeken Işıkara, şöyle devam etti:
“Rektörüm, beyanatlarıma kısıtlama getirmez. ‘Doğru bildiğini söyle Ahmet’ der. Öyle bir kurumun içinde olduğumu düşünün. İşte, Işıkara Hoca’yı susturmanın yolu belki de odur. Bunu da üzülerek söylüyorum. Ama, beni kimse susturamaz. Defalarca söyledim.”
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabih Tansal da, teklifin yasalaşması durumunda, deprem araştırmalarına darbe vurulacağını söyledi.

YENİ AFET EĞİTİMİ PROJESİ
Bu arada, Kandilli Rasathanesi’yle Siemens firması, afete karşı bilinçlendirme eğitimini hızlandıracak ortak bir proje başlattı. Işıkara ve Siemens Genel Müdürü Çağlayan Arkan tarafından açıklanan “ABCD Temel Afet Bilinci Eğitimi” adını taşıyan projeyle, çalışan insanlar ve ailelerinden oluşan 1 milyon kişinin bir yıl içinde afete hazırlık konusunda eğitilmesi amaçlanıyor. Aynı çerçevede, yeni bir internet web sayfası da hizmete sokuldu. www.iahep.org adresindeki sitede depremle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabiliyor.
NTVMSNBC

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Bülent Erkmen 16 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Bülent Erkmen ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'daki buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz