reklam

15 Nisan 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Yıkarak güzelleştiriyor

Kentteki kaçak ve tehlikeli yapıların yıkılacağını belirten Başkan İzgi, görev süresi sonuna kadar, yıkımları sürdüreceğini söyledi.

Konak'ın merkezi caddelerinden, ara sokaklarına kadar ilçe genelindeki kaçak ve tehlike yaratan yapıları yıktıran Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, iki küçük köy kuracak kadar konutu yerle bir etti.

2002 yılının ilk üç ayında 74 sokakta yapılan çalışmalarda 150 konut, Konak Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Başkan İzgi, kent estetiğini sağlamak için yıkımların devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

Yeşil alan yaratacak
"Yıl sonuna kadar küçük bir kasaba, iki yıl içinde de küçük bir şehir ölçeğinde yıkım yapacağız. Mümkün olduğu kadar vatandaşlar için yeşil alanlar, yaşam alanları yaratmaya çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar küçük bir kasaba, iki yıl sonunda da küçük bir şehir ölçeğinde konut yıkımı gerçekleştiririz" dedi.

Tehlikeli yapılar
Konak Belediyesi, 3 yıldır sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde her hafta ilçenin farklı noktalarında yıkımlar gerçekleştiriyor. Kaçak ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak konutların yanı sıra, içki ve uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binalar da yıkılıyor. Vatandaşların şikayetlerinin de değerlendirildiği çalışmalarda, yasal işlemlerin tamamlanmasından sonra, yıkım gerçekleştiriliyor.

Her semtte var
Son üç ayda Eski İzmir, Yenişehir, Agora, Yeşillik Caddesi, Hatay, İkiçeşmelik, Karabağlar, Yeşilyurt semtlerinde
toplam 150 adet konut yıkıldı. Yıkılan konutları bulunduğu alanların bir kısmı yol yapımı için değerlendirilirken, az sayıda konut kamulaştırıldı. Yıkılan alanların yüzde 20'si ise yeşil alan olarak değerlendirildi.

Küçük bir kent kurulurdu
Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, yıkım çalışmalarının önümüzdeki günlerde de sürdüreleceğini kaydetti. İzgi, "Yıkım dozerlerimiz hiç boş kalmayacak. Görev süremiz süresince yıkımlar devam edecek. Şimdi de tehlikeli görünen çok katlı binaların yıkımına başlayacağız. İzmir yapılarak değil, yıkılarak güzelleşir. İmar değişikliklerine karşıyım. İzmir artık yapılaşmaya doydu."
Cumhuriyet

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Bülent Erkmen 16 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Bülent Erkmen ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'daki buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz