reklam

16 Nisan 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Alsancak'ta çile bitiyor

Kentin en merkezi ve kalabalık semtinde gerçekleştirilen altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı

Büyük Kanal Projesi çalışmaları nedeniyle kazılan yolların, Alsancak Bölgesi ve İkinci Kordon'da neden olduğu sorunlar bitiyor, çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Kanal çalışmalarının bitirilmesinin ardından yol düzenlemelerine geçen Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde 1 ay, İkinci Kordon Gündoğdu'da bir hafta, Gündoğdu'dan Liman'a kadar olan bölümde de iki ay içinde sonlandıracak. Böylece hem Alsancak esnafı hem de İzmirliler kentin ana yollarında yaşanan ulaşım güçlüğünden ve gürültüden kurtulacaklar.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi
Kentin alışveriş merkezlerinin ve mağazalarının bulunması nedeniyle yoğun kalabalığın yaşandığı Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde büyük kanal projesi çerçevesinde yapılan alt yapı ve kanal döşeme çalışmaları bitti.
Fen İşleri Daire Başkanlığı, tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından yol düzenlemelerini yapmaya başladı.
Sevinç Pastanesi önünden, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Ambar Mağazası'nın olduğu yere kadar alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Elektrik kabloları yer altına alındı. Caddeye yağmur birikmesini ve su baskınlarını önleyecek kanaletler yapıldı. Andezit taşlar döşendi. Buradaki çalışmalar 1 ay içinde tamamlanacak.

Ege Palas ve askeriye
İkinci Kordon'un Ege Palas Oteli'nin önündeki kısmında da çalışmalar hala sürüyor. Bu kısımda kaldırımlara kent estetiğini de güzelleştirecek andezit taşları, araç trafiğin işleyeceği yola ise arnavut kaldırımları döşeniyor. Elektrik kabloları yeraltına alınıyor. Araçların kaldırımlara park etmesini engellemek için kaldırım kenarlarına kalın demir parmaklıklar yerleştiriliyor.
Bu caddedeki askeriyeden, limana kadar olan çalışmalar 1 ay içinde tamamlanacak.
Yeni Asır

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Bülent Erkmen 16 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Bülent Erkmen ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'daki buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz