reklam

25 Nisan 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Kaçak çalışan asansör firmaları savcılığa verildi

Bazen ölümle sonuçlanan asansör kazalarının tekrarlanmaması için, Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, TSE Bursa Bölge Müdürlüğü ile elektrik ve makine mühendisleri odaları ortak hareket ederek, standart dışı imalat ve bakım yapan firmaları yakın takibe aldı.

Bursa’da, belgesiz olarak asansör projelendirmesi, üretimi ve bakımının önüne geçilebilmesi için gerçekleştirilen denetimlerde, kaçak olarak faaliyet gösteren 18 firma hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Bursa Sanayi ve Ticaret Müdürü Alaattin Üçok, düzenlediği basın toplantısında, asansörlerde meydana gelen sorunların ve kazaların, montaj aşamasında imalatçı firmanın, kullanımı sırasında da bakım yapan firmanın standartlara uymamasından kaynaklandığını kaydetti.

Kentte meydana gelen ve bazen ölümle sonuçlanan asansör kazalarının tekrarlanmaması için, bu konudaki denetimlerin mart ayından itibaren Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, TSE Bursa Bölge Müdürlüğü ile elektrik ve makine mühendisleri odaları şubelerinin katılımıyla “kurumsal birliktelik” çerçevesinde yapıldığını hatırlatan Üçok, şöyle konuştu:

“Oluşturulan kurumsal birliktelikte, asansör denetimlerimiz, her hafta düzenli olarak devam etmektedir. Nisan ayında Bursa ve Mudanya’da kaçak olarak faaliyet gösteren 18 firma hakkında tutanak düzenlenerek, bu firmalar için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu denetimler, kurumsal işbirliğiyle yapılmaya devam edilecektir. Amacımız, büyük bölümü güvensiz olan asansörlerin, kaliteli imalatını ve kullanımını sağlamaktır.”

TSE Bursa Bölge Müdürü Mustafa Karaman ile oda temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Bursa’da asansör montajı ve bakımı konusunda faaliyet gösteren yaklaşık 100 firmadan, sadece 18’inin Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ile TSE’den gerekli belgelere sahip olduğu bildirildi.
Zaman

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Tanju Özelgin 30 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu...

Tanju Özelgin ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'da gerçekleşen  buluşmayı okumak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz