reklam

30 Nisan 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Nitelikli sanayi bölgelerinde ilerleme

Türkiye'nin ABD'ye ihracatını artırmak ve İsrail ile ABD sermayesini Türkiye'de yatırım yapmaya özendirmek amacıyla başlatılan Nitelikli Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları kapsamında, ABD yasal düzenlemeleri başlatacağını bildirdi.

Türkiye ise yer ve sektör konusunda yaptığı çalışmaları sürdürerek, İsrail ile konuyla ilgili temaslarını derinleştirecek. Türk Amerikan Ticaret ve Yatırım Konseyi (TIFA) 3'üncü dönem toplantısı Washington'da yapıldı.

Toplantıda Türk heyetine Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten, ABD heyetine ise ABD Ticaret Temsilcisi (USTR) Yardımcısı Catherine Novelli başkanlık etti. Toplantıda, Türkiye'de kurulması kararlaştırılan Nitelikli Sanayi Bölgeleri konusu görüşüldü.

Toplantıda, Nitelikli Sanayi Bölgesinde yeralacak sektörler ve kurulacağı yerler konusundaki çalışmalar karşılıklı işbirliği içinde ve özel sektörle birlikte sürdürülmesi kararlaştırıldı. ABD, Nitelikli Sanayi Bölgesi kurulması konusunda yasal düzenlemeleri yapmak üzere harekete geçecek.

Türkiye de yer ve sektör konusunda yaptığı çalışmaları sürdürerek İsrail ile konuyla ilgili temaslarını derinleştirecek. Tekstil ve konfeksiyon konusunda Türkiye'nin ABD'ye olan ihracatının artırılması amacıyla, Türk tarafının tezlerini ve yeni taleplerini içeren bir belgenin de ABD tarafına iletilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, tarım, fikri mülkiyet hakları ve Türkiye'nin, ABD'nin uyguladığı Genelleştirilmiş Preferans Sistemi (GPS fikri mülkiyet hakları konusunda Türk kamu ve özel sektörü ile pazardaki rekabet durumunu değerlendirmek üzere, bir yetkili de Türkiye'ye gelecek. Toplantıda ayrıca, Türkiye'deki yabancı sermaye yatırımları konusunda ABD tarafına ayrıntılı bilgi verildiği de kaydediliyor.
Hürriyet

 

Nisan 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Tanju Özelgin 30 Nisan Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Tanju Özelgin ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'da buluşmaya katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz