reklam

02 Mayıs 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

SODEX 2002

LG-Beko klimalarda

LG-Beko, pencere tipi ve split klimalarındaki geniş ürün yelpazesiyle her ihtiyaca yanıt veriyor

Birkaç yıl öncesine kadar lüks olarak bakılan klimalar, artık Türkiye'de de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ihtiyaç olarak görülüyor. Klimaların, işyerlerinin, alışveriş merkezlerinin ardından hızla evlere girmeye başlamasıyla artan talebe LG-Beko piyasaya sunduğu farklı ürünleriyle yanıt veriyor.

LG-Beko'nun soğutma kapasitesi 7 binden 44 bin Btu/h'ye kadar değişen geniş ürün gamında yer alan split ve pencere tipi klimalar, dekoratif görünümleri ve sessiz çalışmalarıyla tüketicilerin dikkatini çekiyor. Kullanım ve uygulama ihtiyaçları için uygun tip klimanın seçilmesine yardımcı olan LG-Beko servisleri montaj işlemlerini de ücretsiz olarak yapıyor.

Estetik ve işlevsel

Estetik görünümleri ve sessiz çalışmalarıyla bulundukları ortamla bütünleşen LG-Beko split klimalar, tüketicilerin ihtiyaçlarına üstün teknolojik özellikleriyle karşılık veriyor. LCD göstergeli uzaktan kumandaları bulunan split klimalar, heat-pump (ısı pompası) özelliğiyle hem soğutma hem de sıfır derecenin üstündeki dış ortam sıcaklıklarında çok ekonomik ısıtma yapabiliyor.

Yüksek enerji verim oranları ile dikkat çeken LG-Beko split klimaların; bio plasma hava temizleme sistemi, otomatik hava yönlendirme sistemi (auto-swing mekanizması), yıkanabilir özel filtre, jet cool (hızlı soğutma), güvenli çalışma, istenilen zamanlarda otomatik çalışma ve durma, 24 saat programlama, ortam nemini alarak sağlık için ideal şarta getirme, gece uyurken konfor sağlayan uyku (sleep mode) özellikleri bulunuyor.

Pencere tipi klimalar

Tasarımı yenilenen ve estetik bir görünüm kazanan LG-Beko'nun pencere tipi klimalarında ise soğutma veya hem soğutma hem ısıtma (heat pump) özelliği bulunuyor. Otomatik hava yönlendirme mekanizması (auto swing), taze hava ile havalandırma, ortam nemini ideal tutma özelliklerine de sahip.

Geleceğin ev konforu için VaIllant VUW Plus Kombi

Avrupa'nın önde gelen ısıtma sistemleri üreticisi VAILLANT, Türk tüketicisine geleceğin ısıtma teknolojisi ile donanmış yepyeni bir kombi cihazı sunuyor; VAILLANT VUW Plus Kombi.

Yeni VAILLANT VUW bacalı ve hermetik kombi cihazları, 20 KW'den 35KW'ye kadar farklı büyüklükteki mekanlar için üretilen modelleri ile modern ısıtma ve sıcak su konforu farklı çözümler sunuyor.

VAILLANT'ın özel kompakt tekniği ile ürettiği VUW Plus kombiler ergonomik yapılar ve önceki cihazlara göre % 35 daha küçük hacmi ile her yere kolay monte edilebildiği için tüm ölçeklerdeki evlerde geniş bir kullanım kolaylığı sağlıyor.

VUW Plus Kombi ihazlarında mevcut 'akıllı mikro depolama' 5 saniye içerisinde istenilen sıcaklıkta sıcak su alabilme imkanı ve 'aqua sensor' ile farklı su basınçlarında sabit sıcaklık garantisi sağlıyor. Ayrıca, Vaillant Plus kombiler özel bir aksesuar yardımıyla -20oC'ye kadar donmaya karşı korunma özelliğine sahip.

LCD-Display ekranı ile cihazın tüm çalışma konumları takip edebildiği gibi, akıllı beyin sayesinde cihazın tüm hatalarını ekranda görerek müdahale etmek mümkün. Mevcut arızanın tespit ve teşhisini de cihaz kendisi yapıyor.

Electra'dan yeni ürün: BUKALEMUN

Electra Consumer Products, 'Bukalemun' adındaki yeni bir klima sistemini piyasa sürdü

Avrupa'nın en büyük klima üreticisi olan Electra Consumer Products, 'Bukalemun' olarak tanınan, yeni mükemmel bir sistem olan WMF Multi Flow Serisini, Türkiye Split Klima pazarına sunmaktan gurur duyar.

WMF serisi uzun yıllar süren araştırmalar sonucu, çok özel teknik özellikleri olan bir mini split seridir.

Çok çeşitli ön panel renkleri ile WMF serisi, iç mekanınıza ve renk seçiminize mükemmel olarak uymaktadır. Özellikle çocuk ve yatak odaları için, geliştirilen bu klima, insan sağlığına önem veren tasarımıyla direk üfleme yapmayıp, havayı çok noktadan dağıtmakta ve insanların üzerine direkt üflemeden kaynaklanan rahatsızlıkları (üşütme, tutulma vs.) önlemektedir.

İç ünite sadece 14 cm. derinlik ile kare formundadır ve dört yönden hava akışı sağlar. Her türlü mekana ve istenilen yüksekliğe monte edilebilen yeni WMF serisinin diğer önemli bir özelliği ise, 3 seviyede filtreleme (normal, karbon ve elektrostatik) işlemi yapabilmesidir. Ayrıca, çok düşük ses seviyesinde çalışması, ayrılabilen ve yıkanabilen ön panelinin olması ve multi split kombinasyonlarına uygun olması diğer avantajlarıdır.

Arçelik'ten klima yelpazesi

Arçelik'in 2002 klima modelleri enerji tasarrufu sağlamanın yanında her tür ihtiyaç ve mekana uygun olarak tasarlandı

Arçelik klimalar her tür ihtiyaca ve mekana uygun çözümler sunuyor. 45 yılı aşkın deneyimi, teknik konularda uzman servis ağıyla iklimlendirme sektöründe de hizmet veren Arçelik, 2002 yılının yeni model klimalarını tüketicilere sunuyor.

Duvar, salon ve pencere tipi olarak üç çeşitten oluşan Arçelik klimaların montajı cihaz için seçilmiş en uygun aksesuarlar kullanılarak Türkiye'nin en yaygın ve uzman servis ağı tarafından ücretsiz olarak yapılıyor. Ücretsiz montaja;

split klimalarda iç ve dış ünite boru seti, montaj askısı, cihazın gerektirdiği amper değerine uygun gecikmeli tip sigorta ve montaj işçiliği, pencere tipi klimalarda ise montaj askısı, gecikmeli tip sigorta ve montaj işçiliği dahil ediliyor.

Arçelik'in 2002 yılı ürün yelpazesinde yer alan klimaların üstün özellikleri şöyle sıralanıyor: Yüksek enerji verim oranı sayesinde çok düşük enerji tasarrufu, çok sessiz çalışma, Bio plasma hava temizleme sistemi, ortam nemini alarak sağlık için ideal şarta getirme, uzaktan kumanda, hızlı soğutma (jet cool), gece uyurken konfor sağlayan uyku özelliği (Sleep Mode), otomatik çalışma ve 24 saat programlama özelliği, otomatik hava yönlendirme sistemi, yıkanabilir özel filtre.

Arçelik 4710

Soğutma kapasitesi 18.000

BTU/h ve ısıtma kapasitesi 19.000 BTU/h olan klimada hızlı soğutma (Jet Cool), bio plasma hava temizleme sistemi, otomatik hava yönlendirme sistemi bulunuyor. Çok sessiz çalışan 4710 Plus S duvar tipi klima, LCD göstergeli kablosuz uzaktan kumanda, ortam nemini alma özelliğine de sahip. Fuzzy kontrol sistemi, elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışabilen klima 24 saat programlanabilen Arçelik klimalar, gece uyurken konfor sağlayan uyku özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Arçelik 7400

Soğutma kapasitesi 44.000

BTU/h ve ısıtma kapasitesi 48.000 olan klimada plasma hava temizleme sistemi, auto swing otomatik hava yönlendirme sistemi ve elektrikli ısıtıcı bulunuyor. 7400 S salon tipi split klimada sessiz çalışma özelliğinin yanı sıra kablosuz uzaktan kumanda, 7 saat timer ve nem alma fonksiyonu da yer alıyor.

Güneş enerjisinde devrim

Yüksek kaliteli kolektör ve bunlara uyumlu kompanentler kullanarak güneş enerjisinden ekonomik olarak faydalanmak gerekliliğine inanan Baymak, bu bağlamda yüksek verimli ve ekonomik güneş kolektörleri ile devreye girmektedir.

1996 yılından bu yana güneş enerji sistemlerini ürün gamında bulunduran Baymak, 2002 yılında bu alanda yaptığı büyük bir yatırımla, güneş kolektörlerinin üretimini kendi bünyesine almıştır. 'Şu ana dek yerel üreticilerin inisiyatifinde gelişen pazarın, yönünü değiştirmek istiyoruz. İleri teknoloji ürünü, geniş ürün gamına sahip ekonomik kolektörlerle hiç bu sistemlerle tanışmamış bir kitleyi hedefliyoruz. Özellikle güney illerinde karşılaştığımız, estetikten uzak, görüntü kirliliği yaratan güneş sistemlerinden çekilen sıkıntılar tarafımızdan iyi bilindiğinden, yeni ürünlerde estetiğe önem verilmiştir. Sararma yapmayan özel ABS plastik kılıflı ve paslanmaz çelik kılıflı depolu modellerle bina estetiğini bozmayan zarif, şık görünümlü, paket sistemler tüketicilerinin beğenisine sunulmuştur.'

Ferroli en gelişmiş ürünleriyle fuarda

ISK-SODEX Fuarı'na en gelişmiş ürünlerle katılacak olan Ferroli yeni yatırımlar peşinde.

Avrupa'da ısıtma ve klima sektörünün önderlerinden kabul edilen Ferroli Grubu'nun başarılı üyesi Ferroli Türkiye, 2-5 Mayıs 2002 tarihleri arasında düzenlenen ISK-SODEX 2002 Fuarı'na, Ferroli bünyesinde geliştirilen yeni ürünlerle katılıyor.

Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla tamamen uluslararası bir görünüm alan Ferroli Grubu'nun, tüm Avrupa'da en hızlı ve en yüksek ivmeyle büyüyün pazarında, tüketiciye sağlıklı ve konforlu ortamlar sunmayı amaç edinen Ferroli Türkiye, bu yıl pazara sunduğu 2 yeni yoğuşmalı kombi ve yeni teknoloji hermetik-bacaklı cihazlarla kendinden çok söz ettirecek.

Her zaman çok beğenilen ve ilgi gören Elite serisi'nin yeni jenerasyonu olan New Elite hermetik ve bacalı kombilerin 2002 yılında Ferroli'nin kombi satışlarında önemli yer tutması bekleniyor. New Elite kombiler yenilenmiş son derece estetik tasarımlarıyla 20.000kcal/h ve 24.000 kcal/h kapasitelerde ve hermetik-bacalı modellerde satışa sunulacak.

Yeni jenerasyon Elite kombilerin üstün özellikleri:

Su çıkışında yer alan ve kendi kendini regüle eden elektrikli mikro ısıtıcı sayesinde ekstra hızlı kullanım suyu üretimi

Otomatik, yarı-otomatik veya manuel sistem doldurma cihazı

Otomatik by-pass

Boyleri, güvenlik elemanlarını ve alev kontrolünü yeniden çift mikroişlemcil kontrol sistemi

Uzaktan zaman kontrollü çalıştırabilme özelliği

Bakım, parça değiştirme ve montaj aşamalarında ürünün içine kolay giriş sağlayan yapı

Kullanıcı dostu, çok fonksiyonlu kontrol paneli

Ferroli ayrıca son dönemde, özellikle doğalgaz fiyatlarının artışı sonucunda gündeme gelen yakıttan tasarruf sağlayan ve daha çevreci olan yoğuşma teknolojisi ile üretilmiş 2 yeni ürününü de ISK-SODEX 2002 Fuarı'nda sergileyecek.

Bu ürünlerden Arena 30 C, Ferroli'nin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü 25.800 kcal/h kapasiteli, UNICIG 7129 standartlarına uygun olarak üretilmiş, sıcak su sağlamada % 10-15, ısınmada ise %20-25 civarında tasarruf sağlayan duvar tipi yoğuşmalı kombisi. Geleneksel anlamdaki kombilerde, yanma esnasında suyun yoğuşma sıcaklığının üzerinde bir sıcaklık oluşur. Bu sıcaklık vasıtasıyla oluşan ısının kayda değer bir kısmı su buharı olarak atmosfere yararlanılmayan enerji olarak boşaltılır. Buna karşın Ferroli Arena serisi yoğuşmalı kombiler, yanma sonucu oluşan ısıdan maksimum derecede yararlanmak üzere tasarlanmıştır. Atmosfere su buharı yoluyla atılan ısıdan yararlanma sonunda geleneksel kombiye göre

% 2025 dolayında tasarruf sağlanır. Arena 30 C değişik tesisat çeşitleriyle çalışmada % 109'a varan eşsiz bir verim sağlar.

Arena 30 C'de enerji tasarrufu yoğuşma tekniği ile elde edilmiş tek özellik değildir. Arena'da bulunan özel yanma sistemi, monoblok gövdenin içine yerleştirilmiş soğuk bölmede bulunan önkarışımlı brülörden oluşmuştur. Arena 30 C düşük NOx ve CO oranı ile çevreye duyarlı bir kombidir. Aynı zamanda çevrebilimci marka olan ANGELO BLU'nun normlarına uygundur.

ALARKO'dan 'Gerçek Konfor'

ISK-SODEX 2002 Fuarı'nda 875 m2'lik dev standıyla ve geniş ürün yelpazesiyle ALARKO Carrier yine HAVAC sektörünün bir numarası...

Isıtma, soğutma, iklimlendirme ve basınçlandırma alanlarında faaliyet gösteren ALORKO Carrier tüm ürünlerini 02-05 Mayıs tarihlerinde CNR Fuar Merkezi'nde açılacak olan 5. ISK-SODEX Fuarı'nda sergileyecek. Tüm sektörün bir araya geldiği Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım Pompa, Sıhhi Tesisat ve Su Arıtma Teknolojileri Fuarı ISK-SODEX, HVAC (Isıtma-soğutma-havalandırma) sektörünün en büyük fuarı.

VRF sistemleri, split klimalar, roof-top paket klimalar, klima santralleri, kalorifer kazanları, kombi cihazları, kat kaloriferleri, LPG brülorlör, panel radyatörler, sirkülasyon pompaları, hidroforlar, fan-oil üniteleri, hava perdelerini fuarın en büyük standında sergilenecek.
Akşam

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz