reklam

02 Mayıs 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Yol bitmezse müteahhit şehri terkedecek

Denizli’nin en büyük problemlerinden biri olan ve yıllardır bir türlü tamamlanamayan çevre yolu için müteahhit firma Fernans A.Ş.’ye 7 Ağustos’a kadar zaman tanındı.

Denizli’nin en büyük problemlerinden biri olan ve yıllardır bir türlü tamamlanamayan çevre yolu için müteahhit firma Fernans A.Ş.’ye 7 Ağustos’a kadar zaman tanındı. Firma, yol yapım çalışmasını bu tarihe kadar bitiremezse Denizli’yi terkedecek. Toplam 63 kilometrelik yolun yapılacağı bölgeyi inceleyen Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu ve Belediye Başkanı Ali Aygören, 1997 yılında ihalesi yapılan yolun belirlenen tarihte bitmesi durumunda karayolu bayramı ilan edeceklerini ve çalışanları takdirnameyle ödüllendireceklerini kaydettiler. Vali Göksu, şehre giriş çıkış yollarının Denizli için kara bir leke durumunda olduğunu dile getirerek, “Kısıtlı bütçeye rağmen bu yol için 4.5 trilyon lira ödenek ayrıldı. Bu rakamı arttırmak için Ankara’daki yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor. Denizli gibi bir sanayi şehrine yakışmayan bu yolda seyahat edenler, şehir hakkında kötü kanaatlere sahip oluyor. Bu yolun yapım çalışması, kesin olarak 7 Ağustos’ta bitecek. Müteahhit firma erken bitirirse ödüllendireceğiz ama zamanında bitmezse Denizli’yi terketmeleri gerekecek.” şeklinde konuştu. Günlük 8700 aracın geçiş yaptığı çevre yolunun yapılmamasının yılların getirdiği bir eksiklik olduğunu vurgulayan Vali Göksu, “Türkiye’nin en önemli şehirlerinden Denizli’ye yakışmayan bu yolun yerine yeni bir yol yapılması, buraya bakış açısını da değiştirecektir.” dedi.

Başkan Aygören ise belediye olarak yolun tamamlanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydederek, “Şehrin geleceği için belediye olarak imkanlarımızı seferber ettik. Bu mesele, en kısa zamanda halledilecek. 15 Mayıs’a kadar altyapı çalışmaları bitecek, ardından sıcak asfalt dökme çalışması başlayacak.” şeklinde konuştu. Fernans A.Ş. yetkilileri, yolun belirtilen tarihte bitirilebilmesi için üç vardiya olarak çalışılacağını açıkladılar.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz