reklam

04 Mayıs 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Cadde numaralarını harita teknisyenleri vermeli

İlçe belediyeleler tarafından adlandıralan cadde ve sokaklar yer yer labirent görüntüsü alırken, numaraların düzenli olmaması adres aramayı işkenceye dönüştürüyor.

Cadde ve sokakların karmaşık düzen içinde olmasının tek nedeni olarak belediyelerde çalışan memurların harita teknisyeni olmamasına bağlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Harita Mühendisliği Bölüm Müdürü Necati Üçlü, cadde ve sokak numalarının ilçe belediyeleler tarafından verildiğini ve bu numaraları veren memurların da genellikle ortaokul mezunu kişilerden oluştuğuna dikkat çekti. Cadde ve sokakların numaratörlüğünü harita teknisyenlerinin yapması gerektiğini vurgulayan Üçlü, cadde ve sokaklara numara verilmesinin ana gayesinin hayatı kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Üçlü, “Biz geçtiğimiz yıllarda aynı rakamda olan yaklaşık 70 yerin numarasını değiştirdik. Ancak bu işlemleri ilçe belediyeler yapıyor. İlçe belediyelerde ise, harita teknisyenleri yerine ortaokul mezunları, bu işi gelişi güzel yapıyorlar. Yani ortada tam bir keşmekeşlik var.” dedi.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı A. Tuncay Karaçorlu, ana nedenin özensiz yapılan kent uygulamaları olduğuna dikkat çekti. Sokak adlarının yeniden ele alınması amacıyla sistemli bir çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Karaçorlu, “Kentlerimizde bu alanda yaşanan sorunların kaynağı geçmiş dönemlerde yapılan özensiz kent uygulamalarıdır. Bu açıdan sokak adlarının veya numaralarının devamlılığını sağlayan çalışmalar yapılmalıdır.” şeklinde konuştu. Caddelerden oluşan bu gibi aksaklıkların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Şehir Plancıları Odası İzmir eski Şube Başkanı Prof. Dr. Cemal Arkon ise, yapılacak işlemlerin belli aksaklıklara neden olacağı görüşünde. Caddelerde oluşan aksaklıkların birçok kişi tarafından kabullendiğini belirten Arkon, değişikliğin yer yer şehirlerarası sıkıntılara yol açacağını ifade etti.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz