reklam

04 Mayıs 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Boğaz’daki radar kuleleri temmuzda tamamlanacak

İstanbul ve Çanakkale boğazlarından yapılan gemi geçişlerini elektronik olarak izleme ve yönlendirme imkanı verecek olan radar kulelerinin yarım kalan inşaatları temmuz ayına kadar tamamlanmış olacak.

İstanbul ve Çanakkale boğazlarından yapılacak gemi geçişlerini elektronik olarak izleme ve yönlendirme imkânı verecek radar kulelerinin yarım kalan inşaatları temmuz ayında bitirilecek.

Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim ve Bilgi Sistemi (VTS) projesinin bir parçası olan kulelerin inşaatlarının normalde Ekim 2001’de tamamlanması gerekiyordu. Ancak müteahhit firma ile Bayındırlık Bakanlığı arasında yaşanan fiyat ihtilafı nedeniyle inşaatlar yarım kalmıştı. Bakanlığın yenilediği ihaleyi alan yeni müteahhit firma, inşaatı yarım kalan kulelerde çalışmalara 15 Nisan itibariyle yeniden başladı. Firmanın ihale sözleşmesine göre kuleleri en geç Temmuz 2002’de bitirmesi gerekiyor.

VTS sistemini Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri (KEGKİ) işletecek. KEGKİ Genel Müdürü Hücum Tulgar, boğazlardaki kazaları en aza indirecek projenin daha fazla geciktirilmemesi gerektiğini söyledi. Tulgar, ABD’li Lockhed Martine firmasının projenin elektronik sistemlerinin büyük bölümünü Türkiye’ye getirdiğini belirterek, “Önce kulelerdeki eksiklikler giderilecek. Ağustos ayından itibaren de elektronik cihazlar monte edilmeye başlanacak. Bu işlemin de en geç aralık ayına kadar bitirilmesini istedik. Projenin bu kez, boğaz geçişinin en tehlikeli olduğu kış aylarına girilmeden bitirilmesini bekliyoruz.” dedi.

VTS projesi çerçevesinde her iki boğazda toplam 17 kule inşa ediliyor. VTS ile boğazlardaki gemi hareketleri kesintisiz izlenecek ve kaza ihtimaline karşı gemiler anında ikaz edilebilecek. Sistem, gemi hareketlerinin elektronik ortamda izlenip kayıt altına alınmasını sağlayacak.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz