reklam

06 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul’un tamamı, artık plana göre şekillenecek

3. Gayri Menkul Zirvesi’nin dünkü bölümünde konuşan Başkan Ali Müfit Gürtuna 2010 yılına kadar sürmesi planlanan kentsel dönüşüm ve tasarım projesini anlatarak “Artık kaçak yapılaşma mümkün değil. İstanbul’un denizden siluetini bozmadan yeni arterler açarak yapılandıracağız.” dedi.

Gayrimenkul zirvesinde bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna yeni ulaşım arterleri ile şehri yeniden şekillendireceklerini ifade ederek, “Param olsa İstanbul’a yatırım yapardım. Projelerimizin gerçekleştiği yerlerde gayri menkul fiyatları büyük oranda artıyor.” dedi.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Urband Land Insttitute (ULI) tarafından organize edilen 3. Gayri Menkul Zirvesi’nin dünkü bölümünde Başkan Ali Müfit Gürtuna ve ULI Başkanı Stan Watters konuşma yaptı.

Gürtuna, Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 yılına kadar sürmesi planlanan kentsel dönüşüm ve tasarım projesi konusunda bilgi verdi. Gürtuna şunları söyledi:

“Çevre yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Denize verilen kirli suların arıtmasında yüzde 80 oranına ulaştık. Sene sonunda bu oran yüzde 90 olacak. Önümüzdeki sene arıtma yapılmadan atık su denize bırakılmayacak. Şehirde estetik dönemini başlattık. Tabela kirliliğini ortadan kaldırıyoruz. İstanbul’un yeni çehresi oluşacak.”

İstanbul’u gerçek anlamda planları olan bir kent haline getirmek için 2010 yılını esas alarak 1/50 binlik nazım imar planları çıkarıldığını ve İstanbul’un tamamının planlı bir bölge haline getirilmesi çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayan Gürtuna, “Plan önümüzde bir yol göstericidir, hedeftir. Oluşturmak istediğimiz fotoğraf için 25 yıllık bir perspektif hazırladık. 2010 yılı bizim ana istasyonumuz görünüyor.” dedi.

İstanbul sosyal doku projesinin de devam ettiğini belirten Başkan Gürtuna “Gerçek anlamda şehirli olma bilincini insanlarımıza yerleştireceğiz. Sadece bir binanın güzel yapılması değil, onun şehirle buluşması önemlidir. Yapılaşmaya bakış açımız budur. İstanbul’un havadan fotoğraflarını çektik. Artık kaçak yapılaşma mümkün değil. İstanbul’un denizden siluetini bozmadan yeni arterler açarak yapılandıracağız.” dedi.

Konut sektörü cazip

60 ülkede 17 bin profesyonel çalışanı olan ULI Başkanı Stan Watters ABD, Avrupa ve Türkiye’deki gayrimenkul pazarı hakkında karşılaştırmalar yaptığı konuşmasında, Türkiye’de müthiş bir konut sektörü olduğunu ifade etti.

Watters konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’den 300 uzmanla irtibata geçerek rapor hazırladık. Konut piyasasında Türkiye’de müthiş bir potansiyel var. Nüfusunuz büyükse sürekli konut üretmek zorundasınız. 11 Eylül’den sonra ABD ve Avrupa’da pazar daralıyor. ABD’de konut kredisi kullananların oranı yüzde 23’ten, yüzde 12’ye düştü. Ancak yatırıma yönelmesi gereken daha büyük sermaye var. Türkiye bu sermayeyi çekmelidir.”

Zirvenin son günü daha sonra, ‘’İstanbul’a Gelecekte Yapılacak Yatırımlar” ve “Dünya Şehri İstanbul’a Farklı Bir Persfektifi” konulu panellerle son buldu.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz