reklam

08 Mayıs 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Yine 'bina trajedisi'

Tarlabaşı'nda 5 katlı eski ahşap bir binanın çökmesi sonucu, 6 yaşlarındaki Yasin Çeçen ile Ogün Çuvak yaşamını yitirirken, bir kişi de ağır yaralandı.

İstanbul'un eski semtlerinin değişmeyen kaderi haline gelen ''çöken bina trajedisi'' sürüyor. Taksim Meydanı'na yüz metre uzaklıktaki kullanılmayan 5 katlı ahşap ve eski bina, sokakta oynayan çocukların üzerine çöktü. Enkaz altında kalan 6 yaşındaki Yasin Çeçen ile Ogün Çuvak yaşamını yitirdi,bir kişi de ağır şekilde yaralandı.

Beyoğlu Tarlabaşı Turan Caddesi Doğramacı Şakir Sokak üzerindeki 5 katlı ahşap eski bir bina, saat 15.30 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü.

Ölüm oyun oynarken geldi
Sokakta oyun oynayan iki çocukla kaldırım kenarında oturan yaşlı bir kadının üstüne çöken bina, semtte paniğe neden oldu. Aileler çocuklarının akıbetlerini öğrenmek için seferber olurken polis, itfaiye ve sivil savunma ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, çöken binanın etrafında güvenlik şeridi oluşturarak yurttaşları enkazın bulunduğu alandan uzaklaştırdı.

Enkazın, birkaç ay önce çöken bir binanın yakınında bulunması dikkat çekerken Tarlabaşı'nda çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan çok sayıda bina olduğu ifade edildi.

Görevlilerin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucu Ogün Çuvak (6) ile Ayşe Şafak adlı yaşlı kadın sağ olarak çıkarıldı. ancak Taksim hastanesine kaldırılan iki yaralıdan Ogün Çuvak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Şafak'ın yoğun bakım servisinde tutulduğu, sağlık durumlarının ise ciddiyetini koruduğu belirtildi. Göçük altında başka kişilerin de bulunabileceği ihtimalini değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, itfaiye timleri ve polis, enkaz kaldırma çalışmalarına yaklaşık 3 saat daha devam etti. Enkazda hassas dinleme cihazlarıyla araştırma yapan görevliler, ayrıca çalışmalar sırasında arama-kurtarma köpekleri de kullandılar.

Komşu binalar yıkıldı
Enkazın çevresinde bulunan iki bina kontrollü olarak akşam saatlerinde yıkıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ilçelerinde bugün çöken binaya benzer 500'e yakın sahipsiz yapı bulunduğunu, ancak yetkileri olmadığı için herhangi bir müdahalede bulunamadıklarını bildirdi.

Topbaş, olay yerine yakın bir binanın daha önce çöktüğünü anımsatarak ''Bugün çöken bina ile birlikte her ikisini de daha önce çökme tehlikesine karşı tahliye edip mühürlemiştik'' diye konuştu.
Cumhuriyet

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci 7 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

Oktay Ekinci hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz