reklam

10 Mayıs 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul Mimarlık Konferansları Frank Gehry ile yeniden başlıyor

İstanbul Mimarlık Konferansları Frank Gehry ile yeniden başlıyor. Frank Gehry, konferansını 13 Mayıs pazartesi günü saat 18.00'de İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka G Anfisi'nde verecektir. Bu konferans İstanbul Teknik Üniversitesi, E.la Tasarım ve ENKA'nın katkıları ile gerçekleştirilecektir.

İstanbul Mimarlık Konferansları geçmişteki kültürel mirasımızı gelecekte de sürdürebilmek yolunda tartışma zemini oluşturmayı amaçlamaktadır. Dünyanın dört bir yanından uluslararası düzeyde ünlü mimarlar ülkemize gelerek farklı felsefi yaklaşımlarını ve çalışmalarını bu konferanslar dizisinde bize aktaracaktır. Böylesi bir tartışma ortamı ülkemiz mimarisine büyük katkıda bulunmanın yanısıra Türkiye'yi bu konuda da uluslararası kültür gündemine getirecektir.

Ülkemizde şu anda yetişmekte olan geleceğin mimarlarının dünyadaki gelişmeleri yakından izleme olanaklarının oldukça kısıtlı olduğu bir gerçektir. Bu konferanslar mimarlık öğrencilerine çeşitli mimari yaklaşımları göstermek ve onların edindikleri bu görsel birikimlerle, geleneksel yapılarından kaynaklanan ana fikirle özgün bir mimarlık dili geliştirmelerine yardımcı olacağı kuşkusuzdur.
İlk konferans 3 Şubat 1992 tarihinde yine Frank Gehry tarafından verilmiştir. Bu konferans dizisine Jacques Herzog & Pierre de Meuron, Jean Nouvel, Hans Hollein, Steven Holl, Mike Davies, Thom Mayne, Helmut Richter, Coop Himmelblau, Zaha Hadid ve Rem Koolhaas katılmıştır.

Mimarlar Semra Öndeş ve Leyla Tara tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Mimarlık Konferansları yeni mimarların katılımıyla sürecektir.

Frank Gehry 1929 yılında Toronto'da doğdu. Öğrenimine University of Southern California'da önce Güzel Sanatlar, daha sonra Mimarlık öğrencisi olarak devam etti ve 1954 yılında Mimarlık diplomasını aldı. 1956-1957 seneleri arasında Harvard's Graduate School of Design'da Şehir Planlaması eğitimi gördü.
Kritik ve dizayn eğitmeni olarak The University of Southern California, The Southern California Institute of Architecture, Rice University, The University of California, The Otis Art Institute of Parsons School of Design, Yale University ve Harvard University'de görev aldı.

1962 yılından beri Los Angeles'daki Mimarlık bürosunda 'Frank O. Gehry and Associates' adı altında çalışmalarını sürdürmektedir.
Frank Gehry, günümüz mimarlarının en önemli isimlerinden biridir. İspanya'nın Bilbao kentinde 1995 senesinde yapımı tamamlanan Guggenheim Müzesi ve projesini yaptığı New York Guggenheim Müzesi günümüzün en çok ilgi çeken mimari eserleri arasındadır.

1992'deki konferansında gezdiği İstanbul'dan çok etkilenen Frank Gehry, geçtiğimiz şubat ayında da ülkemizi 12 öğrencisi ile birlikte ziyaret etti. Öğrencilerinin New York İkiz Kulelerinin yerine tüm insanlığın buluşabileceği tek bir mekan tasarlamalarını istemiş; böyle bir mekanın bildiği en iyi örneğinin Aya Sofya olduğuna inandığı için de öğrencilerini İstanbul'a getirmiştir.
Pazartesi yeniden bize çalışmalarını anlatmak fırsatını bulacak Frank Gehry'nin konferansı mimarlık gündemimiz için çok önem taşımaktadır.
Arkitera

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Şevki Pekin 14 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Şevki Pekin hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz