reklam

13 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Havaalanı tartışması MECLİS'e taşındı

Bütçe ve Plan Komisyonu üyesi Antalya Milletvekili Cengiz Aydoğan inşaatı durdurulan havaalanı için TBMM'ye soru önergesi verdi.

Yapımı durdurulan Gazipaşa Havaalanı ile ilgili soru önergesi, ANAP Antalya Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cengiz Aydoğan tarafından TBMM Başkanlığı'na verildi.

Aydoğan, Alanya, Gazipaşa, Anamur, Ermenek, Hadim, Sarıveliler bölgelerinin umudu olan 110 bin turistik kapasiteli havaalanı inşaatına neden devam edilmediğini anlayamadığını söyledi.

TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi ile havaalanı inşaatının durdurulma nedenlerini soran Aydoğan, söylentilerde yeralan 'teknik mahsur' gerekçeleri doğru ise bunun da açıklanmasını istedi.

'Zararın hesabını kim verecek'

Yatırımın hizmete açılmaması halinde, 'Gazipaşa halkının verimli tarım topraklarının istimlakından doğan zararların hesabını kimin vereceğini' merak ettiğini belirten Cengiz Aydoğan, 'Var olduğu ileri sürülen teknik mahsurlar, yeni mi ortaya çıktı? Çıkmışsa, bu kadar önemli bir yatırım için gerekli etütler, nasıl başlangıçta yapılmamış olabilir?' dedi.

ANAP'lı Aydoğan, 'Halk arasında, 'Teknik mahsur olmadığı. Bu yatırımın durmasında, başka havaalanlarını işletmekte olanların ve bölgeye karayolu ile taşımacılık yapmakta olanların aleyhteki kulislerinin etkili olduğu' öne sürülüyor. Ayrıca 'Turizm bölgeleri arasındaki rekabetin, siyasi olumsuzluklarının kurbanı olduğu' söylentileri ve inancı da yaygındır. Bu söylentiler, doğru olabilir mi? Doğru değilse halk nasıl ikna edilecektir' şeklinde konuştu.
Akşam

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Şevki Pekin 14 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Şevki Pekin hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz