reklam

15 Mayıs 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Altyapı çalışmaları İzmir turizmini baltalıyor

Turizm sezonunun başladığı şu günlerde İzmir’in çeşitli bölgelerinde büyükşehir belediyesi tarafından yapılmakta olan altyapı ve yol çalışmaları ile TEDAŞ tarafından yapılan elektrik iletim hatlarını yeraltına alma çalışmaları turizmi olumsuz yönde etkiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TEDAŞ İzmir Müessese Müdürlüğü tarafından turizm döneminde sürdürülen altyapı, yol ve elektrik iletim hatlarını yeraltına alma çalışmaları, İzmir turizmini olumsuz yönde etkiliyor. Turizm sezonunun başladığı şu günlerde İzmir’in çeşitli bölgelerinde büyükşehir belediyesi tarafından yapılan altyapı ve yol çalışmaları ile TEDAŞ tarafından yapılan elektrik iletim hatlarını yeraltına alma çalışmaları turizmi olumsuz yönde etkilerken İzmirliler bundan oldukça şikayetçi.

Altyapı ve yol çalışmalarının turizm sezonunda yapılmaması gerektiğini belirten ANAP İzmir İl Başkanı Bilal Doğan, “İzmir’e gelen turistlerin kaçırılmaması ve ilimizden memnun kalıp diğer yıllarda gelmeleri için beğenmeleri gerekir ama şu anda turistlerin böyle bir intibayla ayrılmaları mümkün değil. Çünkü her taraf kazılmış ve yollarda insanlar yürüyemiyor. Bu çalışmalar, şu anda İzmir turizmini baltalamaktadır.” şeklinde konuştu.

İzmir’de başlatılan altyapı çalışmalarının tam turizm mevsiminin başladığı döneme denk geldiğini ve bunun bir zamanlama hatası olduğunu dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı İsmail Katmerci, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TEDAŞ, çalışmalara başlamadan önce Turizm İl Müdürlüğü ile irtibat kurmalıydılar. Kazılan çukurlar yüzünden esnafın dükkanına müşteri gelmiyor. Böyle olunca da turist döviz bırakmadan gidiyor ve olan yine esnafa ve İzmir’e oluyor.” dedi.

Turizm mevsiminde, turizm bölgelerinde inşaat yapmanın dahi yasak olduğunu belirten İzmir Turizm İl Müdürü Ayla Karamete, “Şu anda yapılan çalışmalar, turizmi olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla esnaf ve İzmirli de etkileniyor ancak hem büyükşehir belediyesi hem de TEDAŞ, bu çalışmaları yapmak zorunda. Biz yine de gerek belediye gerek TEDAŞ’a, başlatılmış olan çalışmaların bir an önce bitirilmesi için bildiride bulunduk. İzmir turizminin baltalanmaması için turizm döneminde böyle çalışmaların yapılmaması gerekir.” diye konuştu.

Altyapı ve yol çalışmalarını kış aylarında yapmanın mümkün olmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, “Çalışmaların yapılması için en uygun dönem bu zamanlar. İzmir’in daha güzel ve çağdaş bir şehir olması için bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Çalışmalar sırasında çevreye ve vatandaşlara zarar verilmemesi ve en kısa sürede tamamlanması için gayret gösteriliyor. İzmir’e daha çok turist gelmesi için daha güzel bir şehir oluşturmak zorundayız. Bu çalışmaların, turizmi fazla etkileyeceğini de düşünmüyorum. Güzel bir İzmir için gerek altyapı gerek yol gerekse elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının yapılması gerekiyor.” dedi.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Süha Özkan 21 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Süha Özkan hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz