reklam

15 Mayıs 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

‘Her yere havaalanı’na son

Ekonomik olmayan havaalanı yapımları çıkarılan, yönetmelikle durduruldu. Yeni yönetmeliğe göre ‘Her ile bir havaalanı’ sloganını artık siyasi partiler kullanamayacak. Yeni havaalanları, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın koyduğu ilkelere göre yapılacak.

Türkiye, yeni bir düzenlemeyle her önüne gelenin, uygun bulduğu yere havaalanı yapma sıkıntısından kurtuldu. Dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre ‘her ile bir havaalanı’ sloganını artık siyasi partiler kullanamayacak. Çünkü, yönetmelik Türkiye’nin kurucu üyesi bulunduğu Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) koyduğu ilkelere göre havaalanı yapmayı öngörüyor.

Resmi Gazete’nin 24755 sayılı nüshasında yer alan, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Havaalanı Yapım, İşletim ve Sertifikalandırma Yönetmeliği (SHY–14A), kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve özel tüzel kişilerin havaalanı yapımı, işletimi ve sertifikalandırılması ile ilgili yeni kurallar ve standartlar getiriyor.

Daha önce hiçbir standarta uygun olmadan yapılan havaalanları sebebiyle yaklaşık 2 milyar 500 milyon ABD Doları değerindeki maddi kaynak heba oldu. Ancak, meydanlar kısa süre önce ciddi maliyetleri sebebiyle kapatıldı. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural da yönetmeliğin çıkarılmasına onay vererek, atıl meydanların değerlendirilmesi için bir model olarak Türkjet Projesi’ni sektöre tanıttı. Fakat Türkjet Projesi’nde henüz önemli bir mesafe kat edilmedi.

Son 10 yılda 6 ayrı ulaştırma bakanı döneminde ticari faydası olmayan ve yolcu trafiğine yönelik fizibilite çalışmaları yapılmadan Anadolu’nun değişik noktalarına yapılan havaalanlarının bazılarına hiç yolcu bulunmadı. Bazı meydanlar ise teknik yönden eksik olduğu için uçuş elverişlilik onayını dahi alamadı. Böylece, Ulaştırma Bakanlığı yeni düzenlemeler yapmak zorunda kaldı.

Yeni düzenlemeyle, havaalanı yapımcısı, işletmeci ile birlikte, inşa edilecek havaalanı ve inşaat sonrasında havaalanının işletimiyle ilgili bilgileri kapsayan, Havaalanı Yapımı Başvuru Formu dolduracak. İstenen bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak hazırlayıp Ulaştırma Bakanlığı’na sunacak.

Genelkurmay Başkanlığı’nın olumlu mütalaası ve Çevre Bakanlığı’ndan alınacak “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)” raporu veya “Çevresel etkileri önemsizdir” kararı gerekli hallerde diğer bakanlıkların görüşleri neticesinde hava meydanı yapımına izin verilecek.

Ayrıca tüm kriterleri değerlendirecek bir başkan ve dört üyeden oluşan ‘Havaalanı Yapım Taleplerini İnceleme Komisyonu’ oluşturulacak. Havaalanı yapım talepleri, Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki komisyon tarafından incelenip, ulaştırma bakanının onayıyla start alabilecek.

Bu komisyonda Sivil Havacılık genel müdürü veya yardımcısının başkanlığında Demiryolları, Limanlar, Hava Meydanları İnşaatı genel müdürü veya yardımcısı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi genel müdürü veya yardımcısı, Genelkurmay Başkanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı temsilcileri yer alacak.

Yönetmeliğin getirdiği ve havaalanlarının yapılabilmesi için koyduğu diğer iki önemli şart ise, ‘Havaalanı Yapım Fizibilite Raporu’ ve ‘Havaalanı İşletme Fizibilite Raporu’. Bu raporların hazırlanması ve bunların ülke ekonomisine kısa dönemde katkısının belgelenmesi sonrasında yeni havaalanı yapımına izin verilecek.

Ülke kaynaklarının daha iyi kullanılması için yaklaşık 1996 yılından bu yana çıkarılması gündemde olan, 7 ve 8. kalkınma planlarında yer alan, 1998 yılında yapılan I. Yüksek Havacılık Şûrası Sonuç Bildirgesi’nde de havaalanlarının yapımı ve işletimi konusunda bir yönetmeliğin hazırlanması öngörülmesine rağmen bugüne kadar bir gelişme olmadı. Son olarak Bakan Vural’ın döneminde yeni yönetmelik hayata geçirildi.
Zaman

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Süha Özkan 21 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Süha Özkan hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz