reklam

16 Mayıs 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Şahin: Menemen cezalandırılıyor

Belediye Başkanı, Cumaovası-Aliağa hızlı tren hattının Menemen'i ikiye bölerek mağdur ettiğini söyledi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cumaovası-Aliağa arasında işleyecek olan hızlı tren metro hattının Cumaovası ile Aliağa'yı birleştirdiğini, ancak Menemen'i ikiye bölerek ilçenin mağdur edildiğini söyledi.
Menemen'in nüfusunun çevre belde ve köylerle 200 bine ulaştığını kaydeden Başkan Şahin, "Projeye göre Menemen'den geçen tren hattında ne altgeçit, ne de üst geçit var. Güzergahdaki yaya ve araç trafiğine açık yerlere alt veya üst geçit yapılacak şekilde projede değişiklik istiyoruz. Aksi takdirde Menemen halkı bu proje uygulamaya alındığında tren yoluna çıkıp rayların üzerine oturacak" dedi.
Başkan Şahin, "TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, ortaklaşa yürüttükleri hızlı tren metro hattında, sadece kendi entegrasyonunu düşünüyor; komşuları olan Menemen'e verdikleri zararı dikkate almıyorlar. Kenti ortadan ikiye bölen projenin Menemen esnafını mağdur ettiği akıllarına gelmiyor. Şu anda bu hatta belirli sayına tren geçiyor, ama hızlı tren çalıştığında sefer sayısı 25-30'a çıkacak. Bu da 5 dakikada bir sinyalizasyona takılacağız anlamına gelmektedir. 3 bölgeye yaya ve araç geçiçi için alt ve üst geçit yapılması şarttır" dedi.

Kendimiz yapamayız

Alt ve üstgeçit konusunda yasaların belediyeyi görevlendirdiğini kaydeden Başkan Şahin, "Ancak bunu yapabilecek bütçemiz yok. 32 trilyon liralık borç batağı içinde çırpınırken bu geçitleri belediye olarak biz yapamayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattı ile para kazanacaksa, geçitleri de onlar yapmalı. Proje başlamadan önce bizleri çağırıp toplantı yapmalıydılar. Proje yapılıyor diye bir yazı geldi. Başlıyoruz diye sonra arayan soran olmadı. Biz ÇED raporu için karşı oy kullandık; ona rağmen bu iş yapılıyor" dedi.
Yeni Asır

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Süha Özkan 21 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Süha Özkan hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz