reklam

18 Mayıs 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Büyükşehir'in Anadolu Caddesi Projesi Karayollarına takıldı

İki kurum arasındaki uyuşmazlığın, Büyükşehir'in çevre yolu projesi için viyadüklere olumsuz görüş bildirmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları arasında uzun süredir Birinci Kordon ve Konak Viyadüğü nedeniyle devam eden uyuşmazlık, İzmir'in kuzey girişinin düzenlenmesi projesinde olan Anadolu Caddesi'nde kendisini gösterdi.

İzin vermediler
İzmir'in girişlerini çağdaş bir kente yaraşır hale getirmek için çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşillik Caddesi'nden sonra Anadolu Caddesi'nde de benzer bir projeyi hayata geçirmek istemesi karayollarının vetosuna takıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Akçay ve Yeşillik Caddeleri'nde hayata geçirdiği düzenleme çalışmasının bir benzerini Anadolu Caddesi'nin Turan'la Çiğli Balatçık arasında kalan bölümünde hayata geçirmek isteyince Karayolları engeliyle karşılaştı.
Çalışmanın yapılacağı Anadolu Cadesi Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanı içinde kaldığı için hazırlanan projeyle birlikte Büyükşehir, Karayolları'ndan biran önce yolda çalışmalara başlamak için izin istedi. Fakat karayolları olumsuz görüş bildirerek belediyenin yol üzerinde çalışma yapmasına engel oldu.

Asıl neden viyadükler
İki kurum arasındaki uyuşmazlık Büyükşehir Belediyesi'nin öncelikli olarak Kordon'dan geçmesi öngörülen çevre yolu projesi için 1. Kordon'da yapılan viyadük ayaklarıyla Konak'taki viyadüklere olumsuz görüş bildirmesinden kaynaklanıyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanan Konak ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na Konak'taki viyadüklerin işlenmemiş olması iki kurum arasındaki sürtüşmenin son noktası olduğu öne sürülüyor.

KARAYOLLARI

Belediye bize iş programı vermedi
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yolun kendi sorumluluk alanları içinde olduğunu belirtirken şunları söylediler: "Bizim öncelikli olarak illerle ilçeleri birbirine bağlayan yolları araç trafiğine açık tutma gibi bir sorumluluğumuz var. Büyükşehir Belediyesi çalışmalar sırasında yolu olduğu gibi kapatmak istiyor. İstememize rağmen bize; ne zaman ve nerede çalışma yapılacağını gösteren iş programını göndermediler. Bizim görevimiz yolu araç trafiğine açık tutmak. Bundan emin olamadığımız için bizde olumsuz görüş bildirdik. Biz zaten Çevre Yolu Projesi tamamlandığında hazırlanan bir protokolle yolu belediyeye devredeceğiz"

BÜYÜKŞEHİR

Gerekli olan tüm evreklar gönderildi
Büyükşehir yetkilileri, öncelikli olarak Akçay Caddesi'nde başlatılan çalışmaların bir benzerini Anadolu Caddesi'nde de yapmak için yola koyulduklarını belirterek şunları söylediler:
"Projeyle birlikte iş programını Karayolları yetkililerine teslim etmemize rağmen olumsuz görüş bildirildi. Yeşillik Caddesi'nde olduğu gibi Anadolu Caddesi'nde de benzer bir çalışma ortaya koyarak Turan'dan Balatçık'a kadar olan bölümde kent estetiğine uygun bir düzenleme yapmak istiyoruz. Çalışmalar sırasında söylenildiği gibi yolu tamamen kapatmak gibi bir düşüncemizde yok. Eğer, Karayolları gerekli izni verseydi hemen Anadolu Caddesi üzerindeki düzenleme çalışmalarına başlayacaktık."

Projede neler var?

* Yol boyunca bütün kavşaklar tekrar ele alınıp düzenlenecek.
* Kaldırımlar ve orta refüj tekrar elden geçirilecek. Yol üzerindeki çalışmaların yanısıra sinyalizasyon sistemi tekrar düzenlenecek.
* Şemikler ve Çiğli Merkez kavşakları tekrar elden geçirilecek.
* Anadolu Caddesi, Yeşillik Caddesi gibi kent estetiğine uygun hale getirilecek.
* Trafik işaretleri TSE standartlarına uygun modern teknoloji kullanılarak çağdaş bir yol ağı oluşturulacak.
* Yeşil dalga sistemi burada da uygulanacak. Belirli bir hızda giden araçlar kırmızıya yakalanmadan sürekli olarak yeşi ışığı yakalayabilecek.
Yeni Asır

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Süha Özkan 21 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Süha Özkan hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz