reklam

18 Mayıs 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Tiyatro Kurtuldu

Yeni Asır'ın gündeme taşıdığı Manisa'daki Ağlayan Kaya yanındaki amfitiyatronun toprağa gömülmesi kararından vazgeçildi.

Manisa Valiliği ve belediye, yoğun tepkiler üzerine Ağlayan Kaya yanındaki tiyatroyu toprağa gömme kararından vazgeçti. Vali Rasih Özbek, Niobe ile amfitiyatronun kurtarılacağını söyledi. Yerel sahiplenme duygusunu oluşturmak için konuyu kendisinin gündeme getirdiğini ve tartışmaya açtığını kaydeden Özbek, "Duyarlılık mesajını aldık. Devlette devamlılık esastır. Rapordaki toprak dolgu sözcüklerini tartışmamız, burasını doldurmamızı gerektirmez. Yapılanları değerlendirerek Ağlayan Kaya'yı da bu azaptan kurtaracağız" dedi.

Aygül: Koruyacağız
Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül de, Ertuğrul Dayıoğlu döneminde yapılan tiyatro için izin alındığını, ancak aslına uygun yapılmadığı için durdurulduğunu belirterek, Dayıoğlu zamanında tahsis yapılmasına rağmen belediye adına tapu bulunmadığını, belediye olarak bölgenin planlarını hazırlayıp Niobe ve çevresini koruma altına alacaklarını söyledi.

Aygül, "Çaybaşı Deresi, Ulucami, Niobe üçgeni arasında durum değerlendirmesi yapacağız. Artık işin ucundan tuttuk. Üniversite, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Manisalı mimarlar, müze görevlileri, Kültür Bakanlığı, valilik ve belediye arasında koordinasyonu sağlayıp bölgeyi en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi. Aygül, Spil etrafındaki mahallelerde de 18. madde uygulaması yapacaklarını ve bölgede Bursa Çekirge'deki düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.

Ünal: Yanlış yapmışım
Dayıoğlu'ndan sonra projeyi önem vermeyen Belediye eski Başkanı Zafer Ünal, "Keşke projeyi o zaman ele alıp tamamlayabilseydik. Ancak üç yıl muhalefette kalmamız, parasızlık, Dayıoğlu'nun kafasında oluşan düzensiz bir proje olması ve SİT alanı içinde yer alması yüzünden hiçbir şey yapamadık. Şimdi yanlış yaptığımı düşünüyorum. Yeniden ele alarak burasının tamamlanması gerektiğine inanıyorum. Hatta herkesin katılımı ile oluşacak bir vatandaş grubundan fikirler alınarak, bu bölge Manisanın Kültür Alanı ilan edilmeli" diye konuştu.

Projesi onaylı
Belediye Meclisi eski üyesi Mehmet Palabıyık, "Dayıoğlu döneminde Belediye İmar Müdürlüğü'nde görev olarak projeyi ben çizdim. Ancak yapımında başkanın direktifi ile proje biraz büyütülmüş ve sorun olmuştu. Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, sonradan projeyi onayladı. Adil bey zamanında imar komisyonu başkanlığım sırasında, Karaköy'den Ulu Cami'ye kadar olan bölgenin hali hazır haritaları alındı. İmar Müdürlüğü, şimdi koruma amaçlı imar planı yapıyor. Bu plan hazırlanırken vatandaşların da görüşleri alınmalı. Tiyatronun toprak altında bırakılması hiçbir amaca hizmet etmez" dedi.
Yeni Asır

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Süha Özkan 21 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Süha Özkan hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz