reklam

20 Mayıs 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Narlıdere'ye uzay pazarı

Narlıdere Belediyesi'nin "Uzay kafesli sistem" adı verilen farklı bir mimari ile hazırladığı pazaryeri 10 gün sonra hizmete giriyor.

İzmir'in ikinci kapalı pazaryeri olacak olan tesisin Mayıs ayı sonunda hizmete gireceği belirten Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Burası İzmir'in en güzel en güvenli ve en şık pazaryeri olacak" diye konuştu.

Eski pazar kalkacak
6 bin metrekare alanda hizmet verecek olan Narlıdere Pazarı'nda giyimden gıdaya kadar bütün ürünlerin satışı yapılacak. Yaklaşık 500 tezgahın bulunacağı pazar yerinin hizmete girmesiyle birlikte Güngören Caddesi, Çelebi Sokak ve çevresindeki alana yayılan Narlıdere Pazarı kaldırılacak.
Eski pazar alanı belediyenin tören de yapacağı kent meydanına dönüştürülecek.

Haftada iki gün
Çarşamba ve Pazar günleri kurulacak pazar, haftanın diğer günlerinde gençler için spor ve aktivite alanı olarak kullanılacak. Binanın üzerinde durduğu kolonların her birine basketbol potası yerleştirilecek.
Gençler bu alanda spor faaliyetlerini sürdürebilecek. Narlıdere Belediyesi pazarın kurulmadığı günlerde hanımlara yönelik aerobik çalışması da yaptıracak. Narlıdere Kapalı Pazar yeri otoparkı ile ilçenin otopark sıkıntısının da önüne geçecek. Pazar yeri modern aydınlatma sistemi ile donatılacak.

Özel tartı olacak
Mayıs ayı sonunda hizmete girecek olan Narlıdere Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar eksik gramajlı ürün alma sorunundan da kurtulacak. Pazarın belirli noktalarına konulacak tartılarda vatandaşlar aldıkları ürünleri kendileri de tartabilecek.
Ayrıca Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binası da pazar alanına taşınacak. Böylece pazarın denetimi daha hızlı ve kolay sağlanacak.
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Narlıdere Kapalı Pazaryeri İzmir'in en güzel pazarı olacak. İlk etapta çok katlı yapmayı düşündük ama sonra bu projeden vazgeçtik. Vatandaş kapalı pazar yerlerinde de semt pazarlarındaki "düz ayak" rahatlığını arıyor. Kat istemiyor. Pazarımızda giyimden gıdaya bütün ürünler satılacak. Ayrıca 750 milyar liraya mal olan pazar yeri için belediye bütçemizden hiz para ödemedik. İnşaat, tezgahları satın alan pazarcıların desteğiyle tamamlanıyor" dedi.

Tezgah fiyati 2.5 milyar lira
Narlıdere Kapalı Pazaryeri'nin en dikkat çekici özelliği olan çatısı "uzay kafes" olarak adlandırılan sistem ile yapıldı. Bilgasayar tarafından çizildiği için "uzay kafes sistemi" olarak adlandırılan çatı, birbirinin içine geçmiş gümüş rengi çelik parmaklıklardan oluşuyor. İthal boyalı sac ile kapatılacak olan çatı, vatandaşları yazın güneşten, kışın yağmur ve soğuktan korurken Narlıdere, modern mimariyi yansıtan bir pazar alanına da kavuşacak.

Pazarcılara 950 milyon
Narlıdere Kapalı Pazaryeri'nde tezgahlar eski pazar yerinde faaliyet gösteren pazarcılar için 950 milyon lira, yeni tezgah alanlar için de 2.5 milyar lira bedelle satışa sunuldu.
Yeni Asır

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Süha Özkan 21 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Süha Özkan hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz