reklam

23 Mayıs 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Erdemli kabuk değiştiriyor

Doğal afetler sonucu ekonomisi iyice çöken ve zaman içinde adeta kaçak yapı cenneti haline gelen Erdemli, başkanının büyük gayretiyle çağdaş bir kent görünümü kazandı.

İçel'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Ali Şahin, ilçenin sorunlarını tespit ettiklerini bunların çözümü içinde çaba harcadıklarını bildirdi. Bölge Temsilcimiz Mehmet Serbest'e çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Şahin, seçildiği günlerde Erdemli'nin köy görünümünde olduğunu ifade etti. Başkan Ali Şahin, 'Erdemli'yi köy konumundan kurtarıp kent yapma çalışmalarımızda başarılı olduk.' dedi.

Sel ve fırtına

Başkan Ali Şahin, doğal afet nedeniyle ilçenin büyük bir darbe yediğini vurguladı. Şahin, ilçede altyapının tamamen yokolduğunu, sera alanlarının da büyük oranda zarar gördüğünü bildirdi. Şahin, 'Altyapının yeniden yapılması için yoğun çalışıyoruz. Bu konuda devlet, vatandaş ve belediye olarak el ele verdik. Altyapı sorununu çözümleyeceğiz. İller Bankası kollektörleri yapacak. Belediyemiz ve vatandaşlarda şebekenin yapımını üstlenecek. Bu konuda vatandaş bize gereken desteği verecek' diye konuştu.

Ekonomi çöktü

Doğal afetler nedeniyle üreticinin üç kez sera değiştirdiğine ve seracılığın büyük bir darbe yediğine değinen Başkan Ali Şahin, Erdemli ekonomisinin de bundan büyük oranda etkilendiğini kaydetti. Belediye Başkanı Ali Şahin, 'Doğal afet bin 600 dönüm sera alanına zarar verdi. Dolayısıyla en büyük gelirimiz olan seracılık büyük bir darbe yedi. Üreticimiz hala kendini toparlayamadı. Erdemli ekonomisi çöktü. Şimdi bu yaraları sarmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

Dere ıslahı

Bu arada aşırı yağışlarda taşıp ekili alanlara zarar veren Erdemli Deresi'nin ıslah çalışmalarına da başlandı. Belediye Başkanı Ali Şahin, birinci etapta altyapı sorununa eğildiklerini, ikinci etapta da Erdemli Deresinin islah projesi geldiğini söyledi.

Şölen müjdesi

Öte yandan, Erdemli'nin Türkmen Şöleni'ne hazırlandığını da kaydeden Başkan Şahin, Şölenin 16'ncısının 9 Haziran'da yapılacağını müjdeledi.
Akşam

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Cengiz Bektaş  28 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Cengiz Bektaş hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz