reklam

28 Mayıs 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Selimiye Camii Allah'a emanet

Edirne'deki Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' diye nitelediği başta dünyaca ünlü Selimiye Camii olmak üzere pek çok tarihi eser Allah'a emanet. Emekli din adamı Nadi Ersoy, Edirne Valiliği'ne başvurarak imamlara otoparkçılık ve marangozluk, gece bekçilerine ise çaycılık yaptırıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Ersoy, Edirne Valiliği'ne yaptığı yazılı başvuruda, Edirne Müftüsü Adil Erbay'ın yıllardır yasalara, idari ve mali mevzuata aykırı uygulamalar sergilediğini belirterek, 'Selimiye Camii'nde sık sık hırsızlık vakası oluyor. Selimiye'nin gece bekçisine, Müftü Adil bey müftülükte çaycılık yaptırmaktadır. Bu işin sorumlusu yok mudur?' dedi.

Temizlik yapıyor

İmam hatip Ahmet Önder'in Selimiye'de temizlik işlerinde kullanıldığını, hizmetliler Necdet Kahve ve Mahmut Türkmen'in 4 yıldan bu yana Diyanet Vakfı'nın atölyesinde çalıştırıldığını kaydeden Ersoy, bu kişilerin maaşlarını devlet ödemesine karşın vakıf hesabına çalıştırılmalarına dikkat çekti.

Selimiye Camii karşısındaki mülkiyeti Hazine ve Edirne Belediyesi'ne ait olan ve işletmesi Vali Mehmet Canseven döneminde Edirne Müftülüğü'ne verilen otoparkın gelirinin 5 yıldır devlet yerine Diyanet Vakfı'na aktarıldığını kaydeden Ersoy, burada devletten maaş alan Fikret Çelik isimli imamın vakıf adına otoparkçı olarak çalıştırıldığını kaydetti. Ersoy, şunları söyledi:

Yasalara aykırı

'Bu parkta resmen ve fiilen çalışan Alaca Mescid Camii imam hatipi Fikret Çelik'tir. Yani devletin din hizmetleri sınıfındaki imam hatip kadrosundan maaşını ödediği resmi imamı ve kamu görevlisidir. Bu kamu görevlisi 5 yıldan bu yana devlete rağmen, devletin yerine Diyanet Vakfı namı hesabına rant-gelir elde etmektedir. Bu durum idari ve mali mevzuata uygun mudur? İmamın görevlendirilmesi 657 sayısı Devlet Memurları Kanunu'nun 45. Maddesine uygun mudur?'
Akşam 

 

Mayıs 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Cengiz Bektaş  28 Mayıs Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak...

 

Cengiz Bektaş hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya, Diyalog'a katılmak için  buraya tıklayın...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz