reklam

04 Haziran 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Evinizi mutlaka sigortalatın’

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, “Bulunduğunuz yerlerde gereken tedbirleri alırsanız rahat ve huzurlu olursunuz” dedi.
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Öğün’ün davetlisi olarak Tekirdağ’a gelen Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıkara, bir konferans verdi. Deprem konusunda vatandaşların bir dizi tedbirler almasını isteyen Prof. Işıkara, “Ben evimde, büromda ve iş yerimde gereken tedbirleri aldım. Bunun rahatlığı içerisinde Çakıl Gazinosu’na gidip ‘Pala Remzi’ şarkısı ile oynadım. Galatasaray’ın maçlarına gittim,
şenliklerine katıldım. Sizler de bulunduğunuz yerlerde gereken tedbirleri alırsanız rahat ve huzurlu olursunuz” dedi. Vatandaşların bundan böyle daha fazla zarara uğramaması için evlerini ve iş yerlerini mutlaka Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmaları konusunda daha hassas olmalarını isteyen Prof. Dr. Işıkara, “Zorunlu Deprem Sigortası mutlaka yapılmalıdır” dedi.

Sigorta sistemi
“Devlet 28 milyara kadar destek veriyor. Sizler yıllık 35 milyon lira vereceksiniz. Mal canın yongasıdır. Ama görüyorum ki, bu sistem bir türlü çalışmıyor” diyen Prof. Işıkara, “Bu sigorta daha önce olsaydı devletin 5 kuruş zararı olmayacaktı. Ama can kaybına bir şey denemez. Şu anda 4 milyon konuttan 1 milyonu sigorta yaptırmış. Türkiye genelinde bu sistem yüzde 15’e yaklaşıyor. Bu benim için sıfırdır. Can korumak ne kadar önemli ise malımızı da korumak lazımdır. Marmara’da kampanya etkisi ile sigortalama biraz artmış ama buna herkes itibar etmelidir. Yaşanan depremlerde bizlerin hiç mi suçu yok? Hangimiz inşaat mühendisleri odasına sordunuz evlerinizin durumunu. Kabahat bizlerde. İşte, ‘Evimiz deniz kıyısında olsun, ayağımızı hemen denize sokalım’ diyoruz. Ama bunun sonucunun ne olacağını biliyor muyuz? İnşaatlar kalfalara, amelelere bırakılmamalıdır. Mutlaka inşaat mühendisleri başlarında olmalıdır. İnşaat mühendisini 4 sene okutuyoruz, sonra da imza attırıyoruz. İnşaat mühendisleri yetkilendirilmelidir. Müteahhitlere gelince... İşte Veli Göçer; ucuz ev verdi göçtü. İyi mühendislerimiz de, müteahhitlerimiz de var tabii ki. Şimdi Yapı Denetim Müesseseleri var” diye konuştu.
Denetleyenlerin de sigorta yaptırmasının gerektiğini belirten Prof. Mete Işıkara, “Denetim şirketi yapanların da denetlenmesi gerekir. Bugün doğru bir kurum ama yeterince işlemiyor. Burada çok kişiye iş düşüyor. Denetleme ve yapı denetimin yeterince işlemesi için daha sağlıklı donatılması gerekir” şeklinde konuştu.
Türkiye

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz