reklam

05 Haziran 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Her şey çevre için

Dünya Çevre Günü için bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklerde çevre örgütleri bozulan doğal dengeye ve alınması gereken önlemlere dikkat çekecek.
İstanbul Haber Servisi - 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, çevre örgütlerinin ve yerel yönetimlerin etkinliklerinde bozulan doğal dengeye ve alınması gereken önlemlere dikkat çekilecek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre İl Müdürlüğü ve Şişli Belediyesi'nin Çevre Haftası nedeniyle organize ettiği ''Temiz Enerji ve Çevre Şenliği'' etkinlikleri 8 Haziran'a kadar Deneme Bilim Merkezi'nde izlenebilecek. Etkinlikler kapsamında atölye çalışmaları, konferanslar, dia gösterileri, belgesel film gösterimleri, dans gösterileri gerçekleştirilecek. Çekül, Beyoğlu'ndaki binasında Fazilet Karaca 'nın geri kazanılabilen malzemelerden oluşturduğu resim sergisi açılacak. Yarın da Mimarlar Odası'nın hazırladığı ''Kent Suçları Sergisi'' gezilebilecek. TEMA Vakfı'nın, Çevre Haftası kapsamında gerçekleştireceği etkinliklerin ana konusunu ''Toprak Yasası'' oluşturuyor. Üsküdar Fatih İlköğretim Okulu ve TEMA Gönüllülerinden oluşan grup, bugün Üsküdar Meydanı'nda, ''Çevre Yürüyüşü'' düzenlenecek.

Kadıköy Belediyesi, Çevre Günü'nü Özgürlük Parkı'nda gün boyu yapacağı folklor ve dans gösterileri, müzik dinletileri, konserlerle kutlayacak. Bergamalı köylülerin de katılacağı etkinliklerde atık toplama çalışması da yapılacak. Bahçelievler Belediyesi, saat 11.00'de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ''Hava Kirliliği ve Hava Kalitesi'' konulu konferans düzenleyecek. Konferansın konuşmacısı İTÜ Kimya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasancan Okutan. Gün boyu sürecek etkinlikler kapsamında hayvan tedavi merkezi açılacak. Kartal Kaymakamlığı'nın 1-9 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında sahil şeridindeki çöpler toplanacak, ağaçlandırma yapılacak.

5-8 Haziran tarihleri arasında Feshane Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde ''Ekoloji 2002'' fuarı düzenlenecek.
Cumhuriyet

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz