reklam

05 Haziran 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Uluslararası II. Seramik Sempozyumu yapılıyor

Kale Grubu Şirketleri'nin 45.Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek "II.Uluslararası Sanat Seramiği Sempozyumu" başladı.

Ana tema olarak "Barış"ın işleneceği II.Uluslararası Sanat Sempozyumu 5-30 Haziran 2002 tarihleri arasında Kaleseramik Fabrikalarının bulunduğu Çanakkale'nin Çan ilçesinde gerçekleştirilecek. Yurt dışından 11, yurt içinden 9 seramik sanatçısının katılacağı sempozyumda sanatçılar, dış mekanlarda sergilenebilecek eserler üretecek. Kale Grubu'nun ilk şirketi olan Çanakkale Seramik'in kuruluşunda Çekoslovak teknolojisi kullanıldığı için bu yıl sempozyuma yurt dışından ağırlıklı olarak Çek Cumhuriyeti ve Slovak sanatçılar davet edildi. Sempozyuma ayrıca Amerika, Mısır, İsveç, İtalya ve Türkiye'den sanatçılar katılıyor.

Sempozyuma yurt dışından Sergio Gurioli (İtalya), Ulla Viotti (İsveç) Vaclav Serac (Çek Cumhuriyeti), Jindra Vicova (Çek Cumhuriyeti), İvica Vidrova (Slovekya), Ilya Holesovsky (Slovekya), Anna Horvathova (Slovekya), Peteris Martinsons (Letonya), Prof. Türker Özdoğan (Amerika), Mohie Eldeen Hussein (Mısır) gibi ünlü sanatçıların yanı sıra yurt içinden, Prof. Hamiye Çolakoğlu, Prof. Güngör Güner, Prof. Sevim Çizer, Mustafa Tunçalp, Lerzan Özer Yeltan, Erol Sazcı, Hüseyin Özçelik, Saadettin Aygün, Füsun Çövenoğlu katılıyor.

Sempozyuma yurt dışından katılan sanatçılar iki günlük İstanbul gezisinden sonra Kaleseramik Fabrikaları'nda çalışmaya başlayacaklar. Sanatçıların çalışmalarına devam ederken Çanakkale ve çevresindeki tarihi ve turistik yerleri gezecekler. Troya ve Asos gibi tarihi mekanların yanı sıra sanatçılar, 15-16 Haziran 2002 tarihlerinde yapılacak Bursa ve İznik gezilerinde Türk Seramik geleneği hakkındaki bilgilerini pekiştirecekler.

Kale Grubu 45.Yıl II.Uluslararası Seramik Sempozyumu programında ayrıca 22-23 Haziran tarihlerinde yapılacak sempozyum günlerinde, yurt içinden üniversiteler ve sanatçılar katılarak, çeşitli konularda dia gösterileri, paneller, work-shoplar gerçekleştirilecek. Aynı sempozyumda Rüçhan Arık, Selçuklu kültürünün en önemli eserlerinden olan "Kubadabat Sarayı Çinileri" başlıklı sunumunu yapacak.

II.Uluslararası Seramik Sempozyumu, 29 Haziran 2002 Cumartesi günü sergi açılışı ve sertifika töreni ile sona erecek. Sempozyumda sanatçılar tarafından yapılan eserlerden oluşan sergi Kale Grubu'nun 45.Yıl Kutlamalarının yapılacağı 27 Temmuz Seramik Bayramı sonuna dek açık kalacak. Sempozyumun katalogu da Türkçe ve İngilizce hazırlanarak Seramik Bayramı'nda konuklara dağıtılacak.

45.Yıl II.Uluslararası Seramik Sempozyumu Sergisi Ekim ayı içerisinde, bundan önce yapılan Kale Grubu 40.Yıl I. Uluslararası Seramik Sempozyumu ve ondan sonra gerçekleştirilen ulusal sempozyum sergileri ile birlikte İstanbul'da sergilenecek.
Arkitera

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz