reklam

06 Haziran 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

3. köprüde neden ısrar ediyorsunuz?

ANAP Milletvekili Akarcalı, Bayındırlık, Ulaştırma ve Kültür bakanlarını soru yağmuruna tuttu. Arnavutköy, Kandilli sakinleri ve emlakçiler köprünün yapılacağına inanmıyor

Bayındırlık ve İskân Bakanı Abdülkadir Akcan’ın, Arnavutköy-Kandilli arasında üçüncü köprü yapılacağını açıklaması, Boğaz’ın iki tarihi semtinde, emlak piyasasını olumsuz etkiledi. Arnavutköy ve Kandilli’de fiyatlarda düşüş olmazken, ev satın almak veya kiralamak isteyenler ise bıçak gibi kesildi. Her iki semtte emlakçiler, köprünün yapılacağına kesinlikle inanmazken, Arnavutköy’de kiralar 700 milyon - 5 milyar lira arasında değişiyor.
Ev fiyatlarının 50 bin dolardan başladığı Arnavutköy’de, fiyatlardaki durgunluğun ardından düşüşler olabileceğini belirten emlakçi Zeynep Özay, "Köprü yapılırsa işyerim ve evim gidecek. Ancak kimsenin gücünün buna yeteceğini sanmıyorum" dedi.

Akarcalı’dan tepki
ANAP Milletvekili Bülent Akarcalı, Milliyet’in köprü projesine verilen tepkiyle ilgili haberini, Meclis gündemine Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan ve Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın yanıtlaması istediği soru önergeleriyle taşıdı. Akarcalı’nın soruları şunlar:
Akcan’a: "İstanbul’la ilgili bir büyük yatırımı, Antalya’da asfalt müteahhitleri toplantısında açıklamak yerine, İstanbul’da İstanbullulara açıklamak daha demokratik ve zarif olmaz mıydı? "Ulaştırma Bakanı, ‘Tüp geçit gerçekleşirse, köprüye gerek kalmaz’ dediği halde, neden köprüde ısrar ediyorsunuz?"
Vural’a: "Aynı partinin iki bakanı, İstanbul için hayati öneme sahip iki proje için hangi işbirliği ve koordinasyon içindedir?"
Talay’a: "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izni olmadan bölgede inşaat olamayacağına göre, hem doğal hem de tarihi yapıyı tahrip edecek böyle bir inşaata izin verilecek midir?"

Bakan: 4 - 5 yıl sonra ihtiyaç olur
Bayındırlık ve İskân Bakanı Abdülkadir Akcan, İstanbul Boğazı’na üçüncü köprünün 4-5 yıl içinde ihtiyaç haline geleceğini savunarak, "750 - 800 milyon dolara mal olacağını düşünüyoruz" dedi. Bayındırlık ve İskân Müdürleri Toplantısı’na katılan Akcan, köprüler ve çevre yollarının komple tıkandığını belirtti. Üçüncü köprü için kaynağın şu an mevcut olmadığını belirten Akcan, şöyle devam etti: "Yap-işlet-devret modeli uygulanabilir. Arnavutköy’de 4-5 kişinin keyfi kaçacak diye bu tip prestij projelerinden Türkiye vazgeçemez."
Milliyet

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz