reklam

10 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

‘Köprüye hayır’ diyenler tüp geçişi önerdi

Arnavutköy halkı tarafından, odalar, gazeteciler ve bazı siyasilerin desteği ile oluşturulan Arnavutköy Semt Girişimi, Bakan Akcan’ı kınadığını duyurdu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan’ın ‘Boğaz’a 3. köprü şart.’ açıklamalarıyla başlayan köprü tartışmaları giderek büyüyor. Arnavutköy halkı tarafından, odalar, gazeteciler ve bazı siyasilerin desteği ile oluşturulan Arnavutköy Semt Girişimi, Bakan Akcan’ı kınadıklarını duyurdu. Girişim tarafından yapılan açıklamada, 3. köprünün İstanbul’un iki tarihi ve güzide bölgesi olan Arnavutköy ve Kandilli’yi mahvetmekle kalmayıp, 4 ve 5. köprülere de kapı aralayacağı ileri sürüldü.

Arnavutköy Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen toplantıda Arnavutköy Semt Girişimi adına açıklama yapan İsmail Üstün, Bakan Akcan’ın 3. köprü konusundaki ısrarının Anayasa’nın 63. maddesi, Boğaziçi Yasası, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası’na karşı gelmek anlamı taşıdığını söyledi. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, Boğaziçi ve İstanbul’u seven herkesin 3. köprüyü istemediğini hatırlatan Üstün, “Bayındırlık Bakanı’nı Marmaray Raylı Tüp Geçiş Projesi’ne sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu proje 10 köprüye bedel bir proje ise neden 3. köprüde ısrar edilmektedir? Boğaz’a yeni bir köprü çözüm değil, çözümsüzlük getirecektir. 3. köprüyü yapanlar 4 ve 5’inciyi de yapmak isteyecek.” dedi. Üstün, Bayındırlık Bakanlığı’nın 3. köprü dışında Boğaz’a yapılacak 4. hatta 5. köprüler için bile projeleri bulunduğunu ileri sürdü.

DSP İstanbul Milletvekili Zafer Güler, Bakan Akcan ve Bayındırlık Bakanlığı bürokratlarını sert bir dille eleştirdi. Boğaz’a 3. köprü yapılmasıyla kulis faaliyetlerini yakından izlediğini belirten Güler, “Kapalı kapılar ardında hesap yapanlar var.” iddiasında bulundu. Arnavutköy Semt Girişimi’ne desteğini açıklayan Güler, “Bu hesapları yapanların başarısızlığı, buradaki sivil toplum hareketinin başarısıyla sağlanacak.” dedi. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi eski Başkanı Oktay Ekinci de İstanbul 3 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 1996’da ‘Boğaza 3. bir köprü yapılamaz’ kararı aldığını hatırlatarak, Bayındırlık Bakanlığı ve Bakan Akcan’ın açıklamalarının yersiz olduğunu savundu. Arnavutköy sakinlerine destek veren gazeteci–yazar Hakkı Devrim de Boğaz’a yapılacak yeni bir köprüye karşı olduğunu, bunun Boğaziçi’nin ölüm fermanı anlamına geleceğini söyledi.
Zaman

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz