reklam

10 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Cennet'te gezi çilesi

Altyapı eksiklikleri, yıllardır turistin gözdesi olan Pamukkale'yi tehdit ediyor. Turistler traverten bölgesindeki yolların aşırı sıcaklığından şikayetçi.

Denizli'nin Beyaz Cennet'i Pamukkale'de eski yolun bulunduğu alandaki sunni travertenler bölgesindeki zeminin bozukluğu ile bu bölgeye geçişi sağlayan 2 adet saçtan yapılan merdivenin, güneşte aşırı derecede ısınması, yerli ve yabancı turistlerin şikayetine neden oluyor.

Gezi güzergahının çok dar olması nedeniyle de, adeta cambazlık yaptıklarını belirten yerli ve yabancı turistler, bu bölgelerin biran önce genişletilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Saçtan merdivenin ise, Pamukkale'ye hiç yakışmadığını dile getiren yerli ve yabancı turistler, buradaki iki merdivenin biran önce değiştirilmesini ve yerlerine daha güzel bir merdiven yapılmasını önerdiler. Travertenleri terlik ya da, ayakkabısız gezmek zorunda kalan turistler, ayakkabılarının çalınabileceği endişesini de, yaşadıklarını kaydettiler.

Hayal kırıklığı

Turistlerin normal travertenler ile hiçbir temasının olmadığını, üstelik travertenlerin bile çok uzaktan olduğunu belirten yerli turist Mehmet Kılıç, uzun yıllar sonra geldiği Pamukkale'den hüsranla ayrıldığını belirtti.

Bu konudaki şikayetlerini yazılı olarak da, ilgili makamlara ilettiğini belirten Mehmet Kılıç, 'Arkadaşlarımla Ankara'dan geldik. Travertenler yasak. Suni traverten bölgesinde gezmek canbazlık ister, ayaklar sivri taşlardan kesilmezse! Ayağı kesilen bir bayan turisti, pansuman yaparken gördüm ve çok utandım. Pamukkale, seyirlik halden dahi uzaklaşmış. Yabancı turistler binlerce kilometreyi sunni traverten bölgesinde canbaz gibi gezmek için mi katediyor' diye konuştu.
Akşam

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz