reklam

18 Haziran 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir şantiye gibi

Yol düzenleme ve su şebekelerinin yenilenmesi nedeniyle trafik aksayacak. Büyükşehir yetkilileri, okullar açılmadan çalışmaların bitirileceğini söylediler.

İzmir trafiğinin hassas noktalarında Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılacak Hatay İnönü Caddesi, Buca Menderes Caddesi, Güzelyalı Mithatpaşa Caddesi ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde başlatılacak çalışmalar şehir içi trafiğinin sıkışmasına yol açacak. Şehir içinde yürütülen çalışmalar özellikle Konak ilçesinde trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokacak.

Bir yandan artan hava sıcaklıkları diğer yandan da şehiriçi trafiğin büyük ölçüde yükünü çeken cadde ve sokaklarda başlatılacak olan çalışmalar özellikle yaz aylarını İzmir'de çalışarak geçirecek olan vatandaşlar için çekilmez bir hal alacak. Belediye yetkilileri "Okullar açılmadan çalışmaları bitireceğiz" diye konuştular.

İnönü Caddesi
Yağmur suyu kanalı
Narlıdere, Güzelbahçe, Üçkuyular, Balçova, Mimkent, Oyak Sitesi gibi semtlerden Konak'a gidiş gelişlerde gerek otobüslerin gerekse özel araçların yoğun olarak kullandığı İnönü Caddesi'nde yağmur suyu kanalı çalışmayı başlatılacak.
İlahiyat Fakültesi'yle Poligon ve Üçkuyular arasında yürütülecek çalışmalar 100'er metrelik etaplar halinde gerçekleştirilecek ve 3 ay sürecek. Çalışmalar sırasında yolun bir şeridi trafiğe kapanacak

Mithatpaşa
Üç şerit olacak
Güzelyalı Mithatpaşa Caddesi üzerinde düzenleme çalışmaları başlayacak. Yol üç şeride indirilerek gidiş ve gelişlerde yolun her iki tarafında araçların park edebilmesi için geniş bölgelerde otopark yerleri yapılacak.
Yol boyunca dar kaldırımlar genişletilerek, yayaların daha rahat hareket etmesine olanak sağlanacak. Mevcut kavşaklara bazı kavşaklar ilave edilerek hem sola dönüş hem de yaya geçitleri oluşturulacak, sinyalize hale getirilecek. Çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak. Çalışmalar bittiğinde Mithatpaşa Caddesi, İstanbul'daki Bağdat Caddesi gibi olacak.

Poligon
Derenin üstü açılacak
Poligon Deresi'nde yürütülecek çalışmalar nedeniyle Üçkuyular'dan Mithatpaşa'ya girişte otobüslerin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na çıkarken kullandıkları ara yol kapatılacak. Alttan geçen Poligon Deresi'nin içindeki kanalı dışarı alma çalışmaları yürütülecek. Böylece dere kesitinin genişletilmesi sağlanacak.
Derenin üstü kapalı olan bazı bölümleri açılarak açık ızgara şeklinde düzenlenecek. Bu çalışmalar kapsamında Fatih Koleji ile Eski Troleybüs garajı arasındaki sokakta çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılacak.

Buca
İki aylık iş var
Her yağmur sonrası sorun yaşanan Buca Menderes, Fevzi Çakmak Caddesi ve çevresindeki sokaklarda yürütülecek yağmur suyu deşarj çalışmaları nedeniyle Fevzi Çakmak Caddesi'nde trafik sıkışıklığı yaşanacak.
Buca 337 Sokak'taki yağmur suyu deşarj hatları inşaatı çalışmasının 302 Sokak ile 339 Sokak arasındaki kısmının yapımına başlanırken ESHOT otobüslerinin kullandığı Fevzi Çakmak Caddesi'nde yürütülecek çalışmalar ESHOT ile koordineli şekilde yapılacak. Buradaki çalışmalara hafta sonları ağırlık verilecek. Çalışmalar 2 ayda tamamlanacak.

Bornova
İZSU şebeke yeniliyor
Bornova merkez, Işıkkent, Pınarbaşı, Erzene, Yeşilova ve Manavkuyu semtlerinde içme suyu şebeke yenileme çalışması başladı. İZSU tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 9 kilometre içme suyu şebekesi yenilenecek.
Altındağ ve Çamdibi'nde de yaklaşık 8.5 kilometrelik çalışma başlatıldı. Bayraklı'nın çeşitli bölümlerinde içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları kapsamında toplam 67 kilometerelik hat döşenecek.
Halil Rıfat Paşa'da yaklaşık 10 kilometrelik içme suyu şebekesi döşenecek. Karabağlar'da 17 no'lu sayaç bölgesinde 7 kilometrelik hat döşeme çalışması yapılacak. 
Yeni Asır

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz