reklam

18 Haziran 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Karayolu müjdesi 

Bursa’da faaliyet gösteren ve Güney Marmara’daki 5 vilayete hizmet götüren Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün kapanma kararının yanlış olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Recep Önal, kapatılma kararının kararname dışına çıkartılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Bursa’nın da içinde bulunduğu 6 ildeki bölge müdürlüğünün kapatılma kararı üzerine Devlet Bakanı Recep Önal başkanlığında toplanan iktidar ve muhalefet partili milletvekilleri konuyu masaya yatırdı. 

Siyasi partilerden tam destek 
Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü binası konferans salonundaki toplantıya, Vali Ali Fuat Güven, milletvekileri Ali Arabacı, Burhan Orhan, Turhan Tayan, Teoman Özalp, Faruk Çelik, DYP İl Başkanı İlhan Parseker, AKP İl Başkanı Şevket Orhan, MHP İl Başkanı İsmet Büyükataman, SP İl Başkanı Hilmi Tanış ve DSP İl Başkanı Erdem Baydaroğlu katıldı. 14. Karayolları Müdürü Naci Canbaz’ın toplantıya katılanlara kurum faaliyetleri ve projeleri ile ilgili bilgi verdi. Siyasi parti il başkanlarının ve milletvekillerinin söz aldığı toplantı sırasında konuşan Milletvekilli Faruk Çelik, karayollarının istense de istenmese de IMF’ye verilen bölge müdürlerinin azaltılması sözü karşılığında kapatılacağını iddia etmesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Karayolları 14. bölgenin kapanıp kapanmamasının milletvekilleri ve hükümetin elinde olması gerektiğini söyleyen Çelik, “Bizi bu vatandaş seçti. Kapanmaması için gereken girişimler yapılacaktır” şeklinde konuşması gergin havayı yumuşattı. 

“Birileri kuyuya bir şey attı” 
Toplantıda konuşma yapan il başkanları ve milletvekillerinin ardından söz alan Devlet Bakanı Recep Önal, IMF’nin isteği doğrultusunda yüzde 30 oranında kamu kurumlarında küçülme kapsamına gidildiğini söyledi. 14 kamu kuruluşu bölge müdürlüklerinin yüzde 30’unun kapatılmasının kararlaştırıldığını belirten Önal, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün bu kapatma kararı içerisinde yer almasının yanlış olduğunu söyledi. Önal, “Bayındırlık Bakanlığı’nın aralarında İstanbul 17., Kars 18., Diyarbakır 9., Bursa 14., Kastamonu 15. ve Trabzon 10. Karayolları Bölge müdürlükleri, kapanacak bölgeler arasına alınmıştır. Kararname, Bakanlar Kurulu’nda 5 ay tartışılmıştır. Türkiye’de trafik yoğunluğu bakımından ilk dörde giren Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nde yüksek tempolu bir çalışma var. Bursa’nın kararname dışına çıkartılması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Öyle ya da böyle Bursa’yı kararnamenin dışına çıkartmak için çabalarımızı devam ettirecegiz. Olmaması gereken bir şey için uğraşıyoruz. Birileri kuyuya bir şey attı” şeklinde konuştu. 
Türkiye

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz