reklam

21 Haziran 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Aziz Duran: Vatandaşa ‘ev yapmayın’ deniliyor

Adapazarı Belediye Başkanı Duran, tek katlı bir ev yapmak için temel kazılmadan 5–6 milyar liraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Duran, “Yeni imar düzenlemeleri ile vatandaş ev yapamamaktadır. Mevzuatlar vatandaşa ağır yük getiriyor.” dedi.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, depremden sonra yapılan yeni imar düzenlemeleri ile vatandaşın ev yapamadığını söyledi. Duran, tek katlı bir ev yapmak için daha temel kazılmadan 5–6 milyar lira gerektiğini belirterek “Bu aşırı mevzuatla vatandaşa büyük yük getiriliyor. Dolayısıyla vatandaş istese de ev yapamıyor.” dedi.

Duran, Başkan Yardımcısı Naim Çelikel ve Şehir Planlamacısı Fikret Beyhan ile birlikte Çark Mesire Yeri’nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu. Duran, Adapazarı gibi yıkılmış ve yeniden inşası gereken bir ilde yeni bina yapımının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, tek katlı bir ev yapmak isteyen vatandaşın daha temeli kazmadan mevzuatlara 5–6 milyar lira harcaması gerektiğini kaydetti. Depremden önce ayda 200 ruhsat verirken, şimdi verilen ruhsat sayısının 20–30’larla sınırlı kaldığını dile getiren Duran sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adapazarı’nda depremde tek ya da 2 katlı yapılar yıkılmamıştır. Köylü Mehmet’in bile hiçbir mühendislik hesaplamaları yapmadan kendi başına yaptığı tek ya da 2 katlı evler bile ayakta kalmıştır. Bütün bunlar göz önüne alındığında depremden sonraki yeni imar ve yapılaşma düzenlemeleri vatandaşa çok büyük ek külfet getirdi. Şimdiki yasalara göre tek katlı bir ev için daha temeli kazılmadan zemin etütleri ve benzeri çalışmalara milyarlarca para alınıyor. Bu düzenlemelerden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Adapazarı’nda toz çilesinin bitmesi için önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Duran, Avrupa Yatırım Bankası’ndan 30 trilyon lira kredi sağlandığını ve 2 Temmuz’da 69 kilometrelik cadde ve kaldırımların ihale edileceğini dile getirdi. Duran, ihaleyi kazanan firmaların Avrupa standartlarında yol ve kaldırım yapacağını vurgulayarak kasım ayında şehrin tertemiz ve pırıl pırıl bir görünüme kavuşacağını belirtti. Şu anda dünyanın en mutsuz insanın kendisi olduğunu savunan Duran, “Nereye gitsem herkes tozdan bahsediyor. Yollar asfaltlanınca dünyanın en mutlu insanı ben olacağım.” şeklinde konuştu.

Şehirdeki ticari dolmuş ve taksi hatlarına yeni bir düzenleme getirilmesi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Duran, ancak trafiği daha çok özel araçların yoğunlaştırdığını ve Türkiye’de en çok özel aracın Sakarya’da bulunduğunu söyledi. Duran, yeni yerleşim birimi Karaman ve Camili yakınlarındaki istimlak ettikleri 2 bin dönüm Korucuk arsalarının ise yakın bir tarihte konut yapımı için kooperatiflere satılacağını duyurdu.

Siyaseti bırakıp bırakmayacağı konusundaki bir soruya ise Duran şu cevabı verdi: “Eğer son anda güzel gelişmeler olmasaydı, siyaseti kesinlikle bırakmayı düşünüyordum. Ancak son andaki güzel gelişmeler beni ümitlendirdi. Yine de anket yaptıracağım. Vatandaşlar bizi istiyorsa siyaset yapmaya devam edeceğim. Eğer istemiyorsa siyaseti bırakacağım. Adapazarı’nda bu görevi yapacak çok sayıda insan var.”
Zaman

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz