reklam

22 Haziran 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Boğaz güvenlik sistemi yıl sonunda hizmette

Denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, boğazlarda güvenliği sağlayacak sisteminin yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

Ramazan Mirzaoğlu, İstanbul Boğazı’nda trafik ve emniyeti tehdit eden ses ve ışık kirliliği olduğunu da söyledi.

Bakan bu sorunun önüne geçmek için Boğaz İzleme Komitesinin çalışma yaptığını açıkladı. Gemi Trafik Yönetim ve Bilgi Sistemini tanıtmak amacıyla İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyen Ramazan Mirzaoğlu, “Bu sistem olsaydı, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin içinde bulunduğu geçen günkü tekne kazası olmazdı” dedi. Yıl sonunda devreye girecek sistemin 40 milyon dolara mal olacağını belirten Mirzaoğlu, buna karşılık, uluslararası geçiş ücretinden fazla pay alınacağını belirtti.

Mirzaoğlu, “Projenin devreye girmesiyle uluslararas ıgeçiş ücretinden alacağımız payda 70 milyon dolar ilaeve gelir elde edeceğiz. 6 ayda amorti edeceğiz.” dedi. Bakan, İstanbul Boğazında renk ve ses kirliliği olduğunu bunun da seyir emniyetini tehdit ettiğini savundu. Mirzaoğlu şöyle devam etti:
“Boğazdaki eğlence mekanları, bu renk cümbüşünün arasında gece seyreden gemi kaptanları fenerleri göremiyorlar. Fener görünmüyor, şiddetli renklerle oyunlar oynanıyor.”

Mirzaoğlu, konunun Genelkurmay ve Milli Güvenlik Kurulu temsilcilerinin de içinde yer aldığı boğaz izleme komitesinin gündemine alındığını ifade etti. Denizciliğin teşvik edilmesini de isteyen Mirzaoğlu, “Turistlerimiz Antalya’ya gelip, çakılıp kalıyor. Muğla’ya Alanya’ya gidemiyor, uçakla gidiyor. Kıyılarımızda sirkülasyon olmuyor. Ben iddia ediyorum, turizm gelirimiz ikiye katlarız, deniz turizmine ağırlık vermek kaydıyla.” dedi.

Mirzaoğlu, Denizcilik Bakanlığı’nın kurulması konusunda Kemal Derviş dışında tüm bakanların onay verdiğini belirterek,”Kemal Derviş ve denizciliğin gelişmesine engel olan diğer kabine arkadaşım Maliye Bakanından şikayetçiyim. Kamuoyundan yardım istiyorum” dedi
NTVMSNBC

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz