reklam

22 Haziran 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Anadolu Caddesi'ndeki düzenleme iki ay içerisinde başlayacak 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Caddesi'nde yapmayı düşündüğü düzenleme çalışmalarına karşı çıkan Karayolları arasındaki çekişme sona erdi

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Hakkı Acar, Soğukkuyu ve Naldöken kavşaklarında yapılması planlanan düzenleme çalışmaları konusunda Karayolları'yla anlaşmaya vardıklarını söyledi. Karayolları 2. Bölge Müdürü Turgay Çimen de Soğukkuyu Kavşağı için uygun görüş vereceklerini açıkladı.

Projede mutabıkız
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Hakkı Acar Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile teknik açıdan tam anlamıyla mutabık kaldıklarını belirtti. Acar "Planladığımız düzenlemeyle ilgili ön taslakları götürüp projeyi kendilerine anlatmak istedik. Projede mutabık kaldıktan sonra izin için yazılı başvuru yapmanın daha uygun olacağını düşündük. Soğukkuyu ve Naldöken Kavşakları'yla ilgili olarak hazırladığımız taslak proje üzerinde karayolları yetkilileriyle tam bir uzlaşma sağladık. Yazılı izin için işlemlere başladık" dedi.

Gerginlik yaşanmıştı
İzmir'in girişlerini çağdaş bir kente yaraşır, prestij mekanlar haline getirmek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi'nin Yeşillik Caddesi'nden sonra Anadolu Caddesi'nde de benzer bir projeyi hayata geçirmek istemesi her iki kurum arasında gerginlik yaşanmasına neden olmuştu.
Büyükşehir, Karayolları'nın sorumluluk ağı içinde kalan Anadolu Caddesi'nin Turan'la Çiğli Balatçık arasında kalan bölümünde düzenleme çalışmaları yapmak istemiş Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ise belediyenin yolda yapacağı çalışmaları gösterir iş programını kendilerine göndermediğini öne sürerek trafik akışının aksayacağı şüphesiyle çalışma izni vermemişti. Her iki kurum arasındaki sıkıntıyı aşmak için Vali Alaaddin Yüksel devreye girmişti.

Trafik akışı değişecek
- Çalışmalar 2 ay içinde başlayacak.
- Soğukkuyu'da sinyalizasyon programları ve geometrik düzenlemeler yapılacak.
- Kavşak, Girne Kavşağı ile entegre çalışacak.
- Caminin altındaki Bahriye Üçok Bulvarı üzerindeki kavşakta da düzenleme yapılacak.
- İzmir yönünden gelip Karşıyaka İstasyon'a gitmek isteyenler Naldöken kavşağından girip Cevdet Bilsa Caddesi'ni kullanacaklar.
- Çanakkale yönünden gelen araçların Soğukkuyu Kavşağı'ndan içeri girmelerine izin verilmeyecek. Bu yöne gitmek isteyen araçlar Soğukkuyu Kavşağı'na gelmeden Girne Katlı Kavşağı'na yönlendirilecekler.
- Kavşakta yapılan düzenlemeyle Karşıyaka'dan gelip Soğukkuyu Kavşağı'nı kullanarak Konak ya da Çiğli yönüne gitmek isteyen araçlara geçiş izni verilebilecek.
- Naldöken Kavşağı'nda ise Karşıyaka Alaybey'den Konak'a gitmek için Anadolu Caddesi'ne çıkışta viyadükten iner inmez yaşanan kargaşanın önlenmesi için orada da düzenleme yapılacak.
- Yeşil dalga sistemi burada da uygulanacak. Belirli bir hızda giden araçlar kırmızıya yakalanmadan sürekli olarak yeşil ışıkta geçebilecek.

Proje uygun görüldü
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "Belediyemizin teknik heyetinin kavşaklarla ilgili olarak hazırladığı projeler Karayolları yetkililerince de uygun görüldü. Herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değil. Projede mutabık kalındı. Gerekli işlemler tamamlandığında söz konusu kavşaklarda çalışmalara başlayacağız" dedi.

Uygun görüş vereceğiz
Taslak projeyi incelediklerini belirten Karayolları 2. Bölge Müdürü Turgay Çimen, Anadolu Caddesi Soğukkuyu Kavşağı'nda belediyenin yapmayı planladığı düzenlemeye uygun görüş vereceklerini söyledi. Çimen, "Soğukkuyu Kavşağı'nda ciddi sorun var. Girne Kavşağı'nın görevini tam olarak yerine getirebilmesi için Soğukkuyu'nun acilen çözülmesi gerekiyor" dedi
Yeni Asır

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz