reklam

24 Haziran 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Depremzede konutlarındaki eksikliler mahkemede

Marmara depreminden sonra yapılan kalıcı konutlardaki eksiklikler mahkemeye taşınıyor.

Karaman Mahallesi’ nde bulunan 75 ada, 559 blok ve toplam 4 bin 254 dairede ilgili inşaat firmaları tarafından yarım ve eksik bırakılan işler hak sahiplerini çileden çıkarttı.

Karaman Mahkemelik Marmara depremi’nin ardından depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutlardaki eksiklikler mahkemeye taşınıyor. Hak sahipleri bir türlü firmalara yaptıramadıkları eksiklikler için dava açacaklar.

Karaman’ da bulunan 1446 nolu Ada’ nın yöneticisi Muammer Ersoy, “Konutlarımızın bina içindeki elektrik, otomat, telefon, ortak anten gibi ortak kullanıma açık olan sistemlerinin bir çoğunun bina içi hatları çekilmiş değil. Yani bir merdiven otomatının elektrik düğmesi var. Ama bina içindeki komple kablosu yok. Yine binaların çevresindeki betonlar çöküyor. Merdivenler binadan ayrılıyor. Dairelerde ise su ve pis su sistemleri ya sızdırıyor. Ya da hattı yok. Çatılar akıyor. Daire girişlerindeki vestiyerlikler yok. Pervvazları döşenmemiş halılar, dökülen boya ve mutfak dolapları işin başka bir boyutu oluşturuyor. Daha bunun gibi bir çok eksik var. Biz bu eksikliklerin giderilmesi için ilgili makamlara baş vurduk ama bize kimse sahip çıkmadı” dedi.

Konutlarında büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Ada yöneticisi Ersoy, ” Biz önce blok yöneticileriyle beraber eksikleri bir, bir tespit ettirip bunları liste yapacağız. Eksik listelerini biz onayladıktan sonra ilgili idare mahkemesine baş vurup birlirkişi vasıtasıyla binalardaki eksik ve olumsuzlukları resmi olarak tespitini isteyeceğiz. Daha sonra bilirkişinin resmi raporuyla beraber ilgili mahkemeye eksikliklerin inşaat firmaları tarafından giderilmesi için dava açacağız. Hiç kimse bizim hakkımızı yemeğe ve fasp etmeye hakkı yoktur. Zaten hak sahipleri bu dairelerin parasını devlete geri ödüyecektir” dedi.
Eksikliklerin tespit ve giderilmesi için açılacak olan ilk davanın öneminin altınını da çizen Ersoy, “Mahalle’ de 75 ayrı ada var. Ve bizim açağımız ve kazanacağımız bir dava emsal eşkil edeceği için bu davaya çok önem veriyoruz.” dedi.
NTVMSNBC

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz