reklam

25 Haziran 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Müteahhide müjdeli haber

Müteahhide müjdeli haberYurtdışında Türk bankalarının teminat mektuplarının kabul edilmemesi durumunda Eximbank'ın devreye girerek teminat vermesine olanak sağlayacak olan düzenlemenin tamamlandığı açıklandı

Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde verilecek teminat mektubu ile ilgili Eximbank'tan istenen çalışmaları tamamladıklarını vurgularken, "En fazla 10 gün içinde, Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu'na sunacağız" dedi.
Kılıçoğlu, "Yurtdışında Türk bankalarının mektubunun herhangi bir şekilde kabul edilmemesi durumunda, ilgili Türk bankasının Eximbank'a mektup vermesinin ardından, Eximbank'ın araya girerek yurtdışına teminat mektubu vermesi" ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti.

10 günde kurula sunulacak
Eximbank'ın programlarını onaylayan, Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu bulunduğunu hatırlatan Kılıçoğlu, konuyla ilgili yapılan çalışmaları kurulun oluruna sunacaklarını bildirdi. Kılıçoğlu, "Çok yakın zamanda, en fazla 10 gün içinde sunacağız. Kurul onayladıktan sonra, yönetim kurulumuzda uygulama esasları yazılacak ve uygulamaya başlayacağız" dedi. Uluslararası Müteahhitler Birliği (UMB) Başkanı Nihat Özdemir de, geçen hafta Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel başkanlığında yapılan toplantıda, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde bankaların verecekleri teminat mektubuna,
"Eximbank'ın kontur garanti" sağlamasının kararlaştırıldığını hatırlatarak, alınan kararların sektör için çok olumlu olduğunu söyledi.

Güçbirliğine gidilecek
Özdemir, alınan diğer kararla, müteahhitlik firmalarının konsorsiyumlar oluşturması suretiyle uluslararası pazarlarda güçbirliğine gidileceğini kaydederken, bankaların da konsorsiyumlar oluşturarak, Türk firmalarının yurtdışı faaliyetini desteklemeleri yönünde karar alındığını ifade etti.
UMB Başkanı Özdemir, konuyla ilgili Bankalar Birliği ile temmuz ayı başında görüşeceklerini, toplantıda konunun tüm yönleriyle ele alınacağını belirtti. Özdemir, "Teminat mektubu sorunu ile ilgili alınan kararlar, müteahhitlik sektörünün önünü açacak. Sektör için çok olumlu" dedi.
Radikal

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz