reklam

28 Haziran 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Deprem bölgesine doğalgaz hattı

Adapazarı’nın Karaman Mahallesi’ndeki deprem konutlarının doğal gaz inşaatına başlandığı bildirildi.

Öte yandan, bazı depremzedelerin Yönetim Merkezi’nde toplanan posta iletilerinin kaybolduğunu öne sürerek, PTT’nin mektup ve diğer iletileri evlere teslim etmesini istedikleri belirtildi.

Adapazarı’nda, prefabrik konutlarda yaşayan depremzedeler, Yönetim Merkezi’nde toplanan posta iletilerinin kaybolduğunu öne sürerek, PTT’nin mektup ve diğer iletileri evlere teslim etmesini istediler.
Prefabrik konutlarda yaşayan depremzedeler, konutlarına posta kutusu koymalarına rağmen, posta dağıtıcılarının mektupları Prefabrik Yönetimi’ne bıraktığını belirterek, burada karton koli içersinde toplanan mektup ve diğer evrağın kaybolduğunu söylüyorlar.
Prefabrik Konut Yönetimi’ndeki görevliler de, mektuplarının kaybolmasından yakınan depremzedeleri doğrulayarak, “Zaman zaman bizi sorumlu tuttukları için tartışma yaşıyoruz, bu soruna çözüm bulunmalı” diye konuştular.

KARAMAN’DA DOĞALGAZ İNŞAATI Deprem konutlarının yapıldığı Karaman Mahallesi’ndeki doğalgaz hattı inşaatına başlandı. İnşaatı yürüten AEG firmasının saha sorumlusu Abbas Terkivatan, kazı işlemlerinin tamamlandığını ve bölgedeki 4 bin konuta doğalgaz ulaştıracak boruların döşenmesine başlandığını söyledi. Terkivatan, 32 kilometrelik hattı yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

CAMİLİ KONUTLARI
Dünya Bankası kredisiyle Camili Mahallesi’nde yaptırılan 2 bin 26 konutun teslimi sürüyor. Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Hamurcu, bugüne kadar 840 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ve bunların büyük bölümünün konutuna yerleştiğini söyledi. Hamurcu, burada inşaatı süren 536 konutun da yıl sonuna kadar tamamlanarak teslim edileceğini kaydetti.
Bu arada, konutlara ilk yerleşen ailelerden biri de, depremde evleri yıkılan ve enkazdan çıkarılan Mertoğlu ailesi oldu. Mustafa Mertoğlu, aylarca baraka ve prefabrik konutlarda yaşadıktan sonra modern bir konutta yaşamanın büyük mutluluk olduğunu belirtti. Öte yandan, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi altyapısı tamamlanan bölgelerde yaya kaldırımlarını yenilemeye başladı.
NTVMSNBC

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz