reklam

28 Haziran 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Yıllardır boş duran lojmanlar işadamını isyan ettirdi

Devletin İstanbul Ataköy’de boş duran lojmanları bir işadamını isyan ettirdi. İşadamı Luthan Sarıkaya, kendisinin de oturduğu, Ataköy 5. Kısım E 1-2 Blok’ta yıllardır boş duran lojmanlar için ilgili kuruluşlara defalarca dilekçe yazmış; fakat bir sonuç alamamış. Sarıkaya, “Yazıktır, günahtır. Cebimizden çıkıyor bu paralar. Devlet bu lojmanları neden boş bırakıyor, neden satmıyor ya da kiraya vermiyor?” diye soruyor.

Devletin İstanbul’un lüks semtlerinden Ataköy’de boş duran lojmanları bir işadamını harekete geçirdi. Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları Müdürlüğü’ne ait olan boş lojmanlar için dilekçeler yazan Luthan Sarıkaya, “Bu boş duran lojmanlar için devlet aylık aidat ve bakım masraflarını düzenli olarak ödüyor. Buraların boş kalması beni üzüyor. Defalarca dilekçe yazdım; ama halen boş. Bu, kaynak israfıdır.” dedi.

Ataköy E 1-2 Blok’ta ikamet eden Luthan Sarıkaya, aynı blokta yıllardır boş duran 13 adet lojmanın masraflarının devlet tarafından karşılandığını ifade etti. Devletin boş lojmanlar için aidat ve apartman giderleri ödemesini içine sindiremediğini belirten Sarıkaya, bunun önlenmesi için büyük bir mücadele vermiş. Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ve bağlı bulunduğu Ulaştırma Bakanlığı’na dilekçe yazmış. “Ben yıllardır buradayım. Bu 13 lojman boş duruyor. Bu kadar boş lojman varken yeni lojmanlar yapılıyor. Halbuki bu boş lojmanlar en azından ihtiyacı olan diğer bakanlık mensuplarına tahsis edilebilir.” şeklinde konuşuyor. Sarıkaya, sorunun devlet kurumları arasındaki iletişimsizlikten kaynaklandığını belirterek, devletin bu zenginlikleri daha rantabl kullanmasını istiyor.

Bir dairenin kira bedelinin 400 milyon TL’den başladığı Ataköy’de kamu kuruluşlarına ait boş lojman sayısının 500 civarında olduğu tahmin ediliyor. İşadamı Sarıkaya, devletin bu boş lojmanların aidatını, yakıt masrafının yüzde 50’sini ve diğer giderlerini sektirmeden ödediğini anlatıyor. Olayı anlatırken gözyaşlarının tutamayan Sarıkaya, “Yazı yazdım. Yazıktır, günahtır. Cebimizden çıkıyor bu paralar. Sadece Ataköy’de 500 civarında lojmanı tanesi 60-70 bin dolara satsa 30 milyon dolar eder. En az 45 trilyon lira yani.” diyor.

Sarıkaya, bırakın satmayı veya kiraya vermeyi, devletin apartman boyanması, asansör tamiratı vb. gibi konular sebebiyle de cebinden para ödediğini ifade ederek, sadece kendi apartmanlarında değil E 2 Blok’ta da 8 boş lojmanın bulunduğunu ifade etti.

1940 Denizli doğumlu olan işadamı Luthan Sarıkaya, kalemucu ve Japon yapıştırıcısı üretimiyle uğraşan bir firmanın sahibi. İşyerinde 123 kişi çalıştırdığını söyleyen Sarıkaya, “Aynı zamanda öğrenci okutuyorum, burs veriyorum. Geçtiğimiz yıl bir okul yaptırdım. Devlete vergimi düzenli ödüyorum. Karşılığında da bu kriz ortamında bu tür aşırılıkların önlenmesini istiyorum.” dedi.
Zaman

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz