reklam

29 Haziran 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kumbul'dan proje atağı

Kentleşmeyi Kepez bölgesine kaydırmayı hedefleyen Belediye Başkanı Kumbul, Kent Parkı'nı bitirmeye de kararlı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Atatürk Parkı'ndaki Kır Kahvesi'nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerle sohbet eden Kumbul, kentin sorunları ve hayata geçirmeyi düşündüğü projeler hakkında bilgi verdi. İlk olarak Antalya'daki göç sorununa değinen Belediye Başkanı Kumbul, bu konudaki planını, şöyle açıkladı:

'Sahiller korunmalı'

'Antalya sürekli göç alan bir kent. Gelecek 20 yıl içerisinde kentin nüfusu 1.5 milyonu bulacak. Bu nedenle tüm planlamaların buna göre yapıyoruz. Turizm kentinde deniz ve doğa korunmalıdır. Bunun için kentleşmeyi Kepez Bölgesi'ne kaydırıp, sahilleri korumak en büyük hedefimiz olmalı.'

Kent Parkı bitecek

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Kumbul'a, Lara'da yapılması planlanan 4 bin 500 dönümlük Kent Parkı Projesi'nin mahkemeye verildiği hatırlatıldı. Bunun üzerine Kumbul, parkı ne pahasına olursa olsun kente kazandırmakta kararlı olduğunu vurguladı. Projede yer alan iki otelin zarar değil yarar getireceğine inandığını belirten Kumbul, MNG'ye tahsis edilen golf sahasının yeniden gözden geçirilebileceğini de sözlerine ekledi.

Trafik rahatlayacak

Antalya'nın en önemli sorunlarından birinin de ulaşım sorunu olduğuna değinen Kumbul, Ulaşım Master Planı'nın tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Başkan Kumbul, master plan tamamlandığında Antalya trafiğinin rahatlayacağını, tramvay hattının da uzatılacağını kaydetti. Kumbul, içme suyu konusunda ise şu bilgiyi verdi:

'Antalya Su İşletmesi (ANTSU) ile Belediye arasındaki protokolün bozulması, kentte yeni bir sorun yaratmayacak. Belediye olarak içmesuyu işletmeciliğini sürdüreceğiz ve ANTSU'nun elde etmesi gereken karı biz elde ederek, bu parayla da Dünya Bankası'na olan kredi taksitlerini ödeyeceğiz.'
Akşam

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz